Συντονιζόμαστε στις 22 Μάρτη - Διεθνής μέρα αντιφασιστικής δράσης

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου εξηγεί στη παρακάτω συνέντευξη τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας για την απομόνωση των φασιστών σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ εξακολουθώντας να παίζει το χαρτί του ρατσισμού που στρώνει το δρόμο στους φασίστες. Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας μπορεί να κόψει το δρόμο στην προσπάθεια των νεοναζί να σηκώσουν κεφάλι.


- Τι θα γίνει στις 22 Μάρτη;

Στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού θα υπάρξουν μεγάλες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε μία σειρά από πρωτεύουσες. Στην Ελλάδα θα γίνουν τρία συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη (για όλη τη βόρεια Ελλάδα) και στα Χανιά (για όλη την Κρήτη). Στη Μεγάλη Βρετανία οργανώνονται κινητοποιήσεις στο Λονδίνο, στο Κάρντιφ και στην Γλασκώβη. Θα έχουμε κινητοποιήσεις στην Κοπεγχάγη, στη Βαρσοβία, στη Βαρκελώνη και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας και περιμένουμε να προστεθούν και άλλα σημεία του πλανήτη όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία.

- Ποια είναι η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας;

Επειδή είμαστε μπροστά στις Ευρωεκλογές χρειάζεται να μην αφήσουμε τα ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα να τις αξιοποιήσουνε για να προβληθούν σαν εναλλακτική λύση στην Ευρώπη της κρίσης. Αυτού του είδους η προσπάθεια γίνεται αυτή τη στιγμή από τη μεριά των ακροδεξιών και ρατσιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη. Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν στη Γαλλία, το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα στην Αγγλία, το κόμμα του Γκερ Βίλντερς στην Ολλανδία, έχουν βάλει αυτό το στόχο. Μπορούμε να εμποδίσουμε αυτή την εξέλιξη.

Είναι σαφές ότι οι κυβερνήσεις είναι αυτές που έχουν δώσει τη δυνατότητα στους φασίστες να κερδίζουνε έδαφος, με τις ρατσιστικές πολιτικές που εφαρμόζουν. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κλείσιμο των συνόρων, η αυστηροποίηση της χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες, η στοχοποίηση των μεταναστών, είναι εργαλείο που χρησιμοποιούνε για να αποπροσανατολίσουν την αντίσταση και να διασπάσουν την εργατική τάξη.

Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα που αντιστέκεται. Στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα, που δίνει τη μάχη για να μην επανεκλεγεί το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα, του Γκρίφιν. Έχουμε να συνεργαστούμε με τα κινήματα σε όλες αυτές τις χώρες για να προβάλλουμε τη λύση των από τα κάτω, μία λύση που σίγουρα είναι ενάντια στο νεοναζισμό και το ρατσισμό που προωθούν οι κυβερνήσεις.

Στην Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η δίωξη της Χρυσής Αυγής αλλά δεν ξέρουμε αν θα φτάσει να οριστεί η δίκη πριν από τις Ευρωεκλογές και άρα είναι ακόμα ανοιχτό αν θα φτάσουμε να έχουμε ξανά ψηφοδέλτια των νεοναζί, με τη βούλα του Άρειου Πάγου. Επιπλέον έχουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα στα οποία εξακολουθούν να βασανίζονται μετανάστες. Στον επόμενο μήνα κλείνει το 18μηνο κράτησής τους και κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει, αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ. Έχουμε στα σκαριά έναν Κώδικα Μετανάστευσης που πετσοκόβει το δικαίωμα των μεταναστών για νομιμοποίηση. Έχουμε τους εργάτες της Μανωλάδας, που κλείνει σχεδόν ένας χρόνος και ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έγιναν εκεί.

Όλα αυτά τα θέματα είναι στην κεντρική ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας με στόχο να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού ακριβώς για να βοηθήσει όλες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την κυβέρνηση Σαμαρά, να αποπροσανατολίσει την εργατική αντίσταση. Ο Σαμαράς φαντασιώνεται ότι έτσι θα πάρει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Όμως με τις ρατσιστικές πολιτικές διογκώνονται οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, νομιμοποιείται η δυνατότητά της να χύνει ρατσιστικό δηλητήριο και να λέει τα ψέματά της.

Μέσα από την καμπάνια για την οργάνωση της 22 Μάρτη, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το εργατικό κίνημα να απαντήσει στα ρατσιστικά ψέματα. Στο ότι δε χωράνε άλλοι στην Ευρώπη, διότι υπάρχει ανεργία. Την ανεργία δεν την προκαλούν οι μετανάστες, την προκαλούν οι βιομήχανοι και οι καπιταλιστές που δεν επενδύουν, κλείνουν τα εργοστάσιά τους και απολύουν μαζικά και θέλουν με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και το χτύπημα των μισθών να φορτώσουν τα βάρη στην εργατική τάξη. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να προωθούν όλα αυτά τα ψέματα. Τα σύνορα πρέπει να είναι ανοιχτά και οι μετανάστες καλοδεχούμενοι. Αυτή είναι η απάντηση. Δεν δεχόμαστε ότι οι μετανάστες είναι υγειονομική βόμβα. Υγειονομική βόμβα είναι ο Γεωργιάδης που ευθύνεται για την πρόσφατη δολοφονία στο Καστελόριζο ανθρώπου που δεν μπορούσε να πάει σε νοσοκομείο γιατί το κλείσανε.

- Πότε πάρθηκε η απόφαση για τις 22 Μάρτη και τι πρωτοβουλίες πρόκειται να πάρει η ΚΕΕΡΦΑ;

Μετά την Πρωτοβουλία «19 Γενάρη –Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική» που αναδείχτηκε το ότι υπάρχει μαζική και οργανωμένη αντίσταση απέναντι στη Χρυσή Αυγή, είχαμε την εικόνα ότι σε πάνω από 40 πόλεις του κόσμου σε αλληλεγγύη με την κινητοποίηση της Αθήνας, κινητοποιηθήκανε τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα. Στις 5-6 Οκτώβρη η ΚΕΕΡΦΑ πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση, με συμμετοχή από τη Βρετανία, από το Unite Against Fascism και τα Βρετανικά συνδικάτα, όπως το UNITE. Υπήρχε συμμετοχή από την Αυστραλία, τη Δανία, την Πολωνία και συμμετοχή συνδικάτων από την Ελλάδα όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε την κινητοποίηση στις 22 Μάρτη κατά του φασισμού και του ρατσισμού, σαν μια μέρα παγκόσμιας δράσης, μία μέρα μετά τις 21 Μάρτη, όπου ο ίδιος ο ΟΗΕ την έχει αναδείξει σαν μέρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων με ιστορικές αναφορές στο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Η ΚΕΕΡΦΑ έχει καλέσει τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια, τους καλλιτέχνες, τους φοιτητές και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις κοινότητες των μεταναστών, όλο τον κόσμο του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, μαζί να οργανώσουν αυτά τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα, στα Χανιά και στη Θεσσαλονίκη. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες. Η ΚΕΕΡΦΑ θα οργανώσει μια σειρά από ανοιχτές συσκέψεις και συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά μέσα στις οποίες θα φροντίσουμε να βρεθούνε οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στους δήμους, στην ΕΡΤ, οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ, πανεπιστημιακοί, φοιτητές, νεολαίοι, όλος ο κόσμος της εργατικής αντίστασης. Ξεκινάμε από αυτή την εβδομάδα με ένα γύρο εκδηλώσεων στα πανεπιστήμια, μαζί με την οικογένεια του Σαχζάτ Λουκμάν που βρίσκονται εδώ.

Ήδη υπάρχει πρωτοβουλία στο χώρο του θεάτρου, από το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ και από τον ηθοποιό Βασίλη Κουκαλάνι, να διοργανωθεί μία εβδομάδα με θεατρικές παραστάσεις που θα συμβάλουν στο να αναδείξουν το «όχι στο ναζισμό» από τη μεριά του κόσμου της τέχνης, όπου θα κορυφωθεί στις 22 Μάρτη. Υπάρχει σοβαρή ανταπόκριση από τους καλλιτέχνες για τη διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας που θα γίνει εκείνη την ημέρα στο Σύνταγμα. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Θάνο Μικρούτσικο, το Σταμάτη Κραουνάκη, το Μίλτο Πασχαλίδη και πολλούς ακόμα. Είμαστε επίσης σε επαφή με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη. Θέλουμε ο κόσμος της τέχνης από το δικό του μετερίζι, να πάρει μέρος δραστήρια σε αυτό το μεγάλο «Όχι στο φασισμό» σε όλη την Ευρώπη.

Θέλουμε πάνω απ’ όλα η 22 Μάρτη να γίνει πρωτοβουλία των συνδικάτων. Θα έρθουμε σε επαφή με όλα τα συνδικάτα, με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, γιατί θέλουμε αυτή η μέρα να έχει πανεργατική διάσταση. Είναι η επόμενη μέρα από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ όπου το δικό μας «όχι στο φασισμό και το ρατσισμό», θα συνδυαστεί με τη διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων. Σκοπεύουμε να προτείνουμε ψηφίσματα στο γύρο Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ. Ήδη η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στις 22 Μάρτη. Θα προτείνουμε επίσης στις ΕΛΜΕ να γίνουν πολύμορφες εκδηλώσεις στα σχολεία, στις 21 Μάρτη. Ήδη μαθητές οργανώνουν μαζέματα σε γειτονιές και σε σχολεία για να κατεβάσουν τα σχολεία τους με τα πανό τους.

Καίριο ρόλο έχουν να παίξουν οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να κατέβει με υποψήφιο τον Κασιδιάρη, στο Δήμο της Αθήνας και σε άλλους δήμους. Άρα οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων όπως αυτή του ΔΣ της Αθήνας είναι πολύτιμες για να τους κλείσουμε το δρόμο παντού.

Θέλουμε η 22 Μάρτη να είναι ξεκίνημα για την αντιφασιστική καμπάνια που θα κάνουμε για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Χρυσαυγίτη υποψήφιο να συγκροτεί νέα τάγματα εφόδου, να πάρει την κάλυψη της αστυνομίας και δήθεν μοιράζοντας την φασιστοφυλλάδα τους ή το προεκλογικό τους υλικό να παριστάνουν το πολιτικό κόμμα. Δεν μπορούν αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και της Ελλάδας να παριστάνουν τη δημοτική παράταξη. Και θυμίζω ότι η Δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή», είναι αυτή που έχει τον Πλωμαρίτη, τη Σκορδέλη, τον ψυχίατρο που μοίραζε χαρτιά σε Χρυσαυγίτες για να κερδίζουν αναβολές σε δίκες και μία σειρά από εγκληματίες. Κανονικά και αυτή η παράταξη της ΧΑ θα έπρεπε να δικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου μίλησε στην Κατερίνα Θωίδου


Θεσσαλονίκη

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα βρίσκεται πρωταγωνιστής στη μάχη για να κόψουμε τα φτερά στους απατεώνες ρατσιστές των κυβερνήσεων αλλά και στους επίδοξους φύρερ, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλη την Ευρώπη. Η μάχη για να τιμωρηθούν οι ναζιστές δολοφόνοι και να οδηγηθεί ισόβια στη φυλακή η ηγεσία τους συνεχίζεται. Αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν αρκεί.

Μπροστά στις ευρωεκλογές του Μαΐου έχουμε καθήκον να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας για να κερδίσουμε όλο τον οργισμένο κόσμο στην ελπίδα του αντικαπιταλισμού και να στείλουμε τους φασίστες στο περιθώριο. Η έκκληση για συντονισμένη στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο μέρα αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής δράσης στις 22 του ερχόμενου Μάρτη είναι μια σημαντική ευκαιρία.

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη δεν έλειψε από καμία σημαντική μάχη της χρονιάς που πέρασε. Ξεκινήσαμε με τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση Αθήνα-Πόλη αντιφασιστική στις 19 του περσινού Γενάρη και συνεχίσαμε με μαζική διαδήλωση για ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά το Μάρτη και με το πετυχημένο διήμερο αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών γης στη Μανωλάδα. Η επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρήκε χιλιάδες αγωνιστές στους δρόμους στην πιο μαζική έκρηξη αντιφασιστικής οργής.

Δεν χωράνε νεοναζί

Στις 12 του Νοέμβρη διαδηλώσαμε μαζικά για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να υιοθετεί, μετά από την παρέμβασή μας στις 4 Νοέμβρη, ψήφισμα ότι «η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση σε μια πόλη, όπου Εβραίοι και Χριστιανοί επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τη ναζιστική θηριωδία». Και συνεχίσαμε με την καμπάνια και τη συντονισμένη και μαζική διαδήλωση στην Ξάνθη στις 14 του Δεκέμβρη για να κλείσουν τα στρατόπεδα-κολαστήρια μεταναστών.

Όταν στα κρυφά και παραμονές των Χριστουγέννων οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να οργανώσουν ναζιστική φιέστα στο Λ. Πύργο, η κατακραυγή από μια σειρά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς ήταν ακαριαία, ενώ η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση τους έστειλε κυριολεκτικά «στις τρύπες τους» ακυρώνοντας την συγκέντρωσή τους.

Η ΚΕΕΡΦΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις κινήσεις, τα σωματεία και τις οργανώσεις της αριστεράς, σ’ όλο τον κόσμο των αγώνων ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα να συντονιστούμε σε μια μαζική καμπάνια σ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα για τις 22 του Μάρτη. Να οργανώσουμε και στη Θεσσαλονίκη μέρα μαζικής αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής γιορτής ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους αντιφασίστες σ’ όλο τoν κόσμο.

Ανοιχτή Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 16 Γενάρη, 7μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Κώστας Τορπουζίδης


Χανιά

Τα πρώτα βήματα για να ξεσηκώσουμε εργασιακούς χώρους, σχολεία, σχολές, κοινότητες μεταναστών, γειτονιές και χωριά για την οργάνωση ενός Παγκρήτιου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στις 22 Μάρτη στα Χανιά, αποφάσισε η συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων την Παρασκευή 10/1.

Το 2013 το αντιφασιστικό κίνημα στα Χανιά έδωσε μια σειρά μαχών ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες. Ανοίξαμε την καμπάνια για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά παλεύοντας ταυτόχρονα τις επιθέσεις των νεοναζί σε μετανάστες. Η προκλητική εμφάνιση του τάγματος εφόδου με αρχηγό το Βλαμάκη είχε αποτέλεσμα οι φασίστες να πεταχτούν στη θάλασσα αλλά και αντιφασίστες να αντιμετωπίζουν διώξεις με ψευδείς κατηγορίες. Οι απόπειρες της Χρυσής Αυγής να οργανώσει είτε ρατσιστική αιμοδοσία είτε μοίρασμα ρούχων, απέτυχαν παταγωδώς μετά από αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Το ίδιο έγινε και με τις ομιλίες των βουλευτών της ΧΑ όποτε τόλμησαν να εμφανιστούν. Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις μετέτρεψαν σε τραγέλαφο και την ινκόγκνιτο περιοδεία του Κασιδιάρη και την πρόσφατη συγκέντρωση με αίτημα να αποφυλακιστούν οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες.

Όλες αυτές οι μάχες και οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θέλουμε να μεταφραστούν στις 22 Μάρτη σε ένα αντιφασιστικό ποτάμι που θα στείλει τους νεοναζί στη φυλακή και στους υπονόμους της ιστορίας. Με μια μεγάλη σύσκεψη σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων την Πέμπτη 23/1 επιδιώκουμε την πιο πλατιά ενότητα για την επιτυχία αυτού του στόχου.

Γιώργος Μαλινάκης


Εκδηλώσεις συνελεύσεις ΚΕΕΡΦΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16/1 Εργατικό Κέντρο 7μμ

ΧΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1, Εργατικό Κέντρο 6μμ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1, δημαρχείο 5.30μμ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1, Στέκι πολιτιστικών ομάδων Πανεπιστημίου Κρήτης 6μμ

ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1, καφέ Κούνια 6μμ

ΒΟΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1, πανεπιστήμιο «Θόλος» 7μμ

ΓΑΛΑΤΣΙ-ΠΑΤΗΣΙΑ-ΚΥΨΕΛΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1, Πολιτιστικό κέντρο Κυψέλης (Καλογερά 18, πανω μερος της πλατείας) 6μμ

Θα χαιρετήσουν οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1, Λότζια 7μμ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/1 γραφεία Κινήματος στην Πόλη 6μμ

Θα χαιρετήσουν οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν

ΠΑΤΡΑ

ΤΡΙΤΗ 21/1 Εργατικό Κέντρο 6.30μμ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/1 αίθ. Δημοτικού Συμβουλίου (Ξυλοτεχνία) 7.30μμ

ΝΙΚΑΙΑ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/1, δημαρχείο Νίκαιας 7.30μμ

Θα χαιρετήσουν οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν

ΚΟΥΚΑΚΙ-ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 23/1, καφέ Κρικος 7μμ, (Γεν Κολοκοτρώνη 49)

Θα χαιρετήσουν οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 23/1 Εργατικό Κέντρο 7μμ

Στις σχολές

ΝΟΜΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/1 2μμ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 30/1, 2μμ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1 αίθ. Α010, 2μμ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 16/1, Λιμάνι της Αγωνίας 6.30μμ

Συνέλευση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά

Οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν στις σχολές

ΝΟΜΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1 εσωτερικό αίθριο, 1μμ

ΠΑΝΤΕΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1, αίθουσα Α1, 3μμ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16/1 κεντρικό αίθριο 12μ

Μέρες δράσης για τον Σαχζάτ Λουκμάν στις σχολές

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1

ΑΣΚΤ, κεντρική είσοδος 2μμ

ΠΕΜΠΤΗ 16/1

ΤΕΙ Πειραιά, κεντρικός διάδρομος, 12μ