Κέφι και αγωνιστική διάθεση στη γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης

Εκεί βρέθηκαν εργαζόμενοι από δήμους, νοσοκομεία, σχολεία, από τον ΕΟΠΥΥ, την ΕΡΤ. Ήταν εργαζόμενοι από το Βουγιουκλάκειο που όπως τόνισε η Σούλα Μπαλαλέ πίνουν νερό στο όνομα της Εργατικής Αλληλεγγύης με την στήριξη που βρήκαν στην απεργία διαρκείας των 10 εβδομάδων. Στην γιορτή βρέθηκαν και οι πρόεδροι του σωματείου του ΜΕΤΡΟ Αντώνης Σταματόπουλος και της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Μαζί μας ήταν και φίλοι της εφημερίδας από τις κοινές μάχες μας μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ντόπιοι και μετανάστες από τον αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό αγώνα και τις μάχες μέσα στην ΚΕΕΡΦΑ.

Με την εμφάνιση του πρώτου συγκροτήματος, των Sound Esc των καλλιτεχνών που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης είτε είναι γιορτές είτε -ακόμα περισσότερο- αντιφασιστικά φεστιβάλ και συλλαλητήρια, η ατμόσφαιρα άρχισε να ζεσταίνεται.

Ο Κώστας Παπαδάκης στη φωνή μαζί με τον Θανάση Διαβολάκη στο μπουζούκι, έστειλαν τον δικό τους, μουσικό χαιρετισμό στην γιορτή της Ε.Α. ξεσηκώνοντας αντιφασιστικά συνθήματα με φρέσκα στιχάκια ενάντια στην δίωξη Ε.Α. Οι Radio Sol που ακολούθησαν, με τα punk-ska τραγούδια τους, ανεβάζοντας ταχύτητες, κατάφεραν για άλλη μια φορά να ξεσηκώσουν τον κόσμο που τους καταχειροκρότησε.

Οι Vertigo που ανέβηκαν στη σκηνή αμέσως μετά με heavy metal και hard rock ήχους φέρανε κάτι από δεκαετία '80 στη γιορτή, ενώ ο χορός συνεχίστηκε, όταν στην έκπληξη της βραδιάς ανέβηκαν στη σκηνή ο Μιχάλης στο μπάσο, ο Γιώργος στα ντραμς και ο Κώστας στην κιθάρα, τζαμάροντας κλασσικές garage διασκευές. Την γιορτή ολοκλήρωσε ο Andrew Banner. Ο γνωστός αντιφασίστας DJ, αυτή τη φορά όχι μόνο κουβάλησε το βαλιτσάκι του γεμάτο με δυνατές hardhouse και techouse λούπες, αλλά μίξαρε ζωντανά τους ξερούς ήχους του συνεργάτη του, δυνατού ντράμερ Zulu Bungy, μέχρι νωρίς τα ξημερώματα, μετατρέποντας την γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης σε μια δυνατή παρτάρα που μας έδωσε δύναμη για να συνεχίσουμε σε όλη την νέα χρονιά, με κέφι και ιδέες.