Η αντικαπιταλιστική Αριστερά στη μάχη της ανατροπής

“Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να ανοίξει δρόμους και να δικαιώσει τις προσδοκίες του κόσμου. Καταφέραμε να σταματήσουμε μια σειρά από επιθέσεις στα νοσοκομεία στην Λευκάδα, στην Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας στο Αιολικό Πάρκο Παντοκράτορα, είτε τη διαχείριση των απορριμάτων και τον ΧΥΤΑ στην Ζάκυνθο, τις πρώτες πωλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ” πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση θα πέσει και θα έρθει η ανατροπή, με αγώνες από τα κάτω και όχι μέσα από συμφωνίες από τα πάνω. Το μέλλον είναι κόκκινο, δεν είναι μαύρο και θα κριθεί στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας” είπε κλείνοντας την παρέμβασή του ο Βασίλης Συλαϊδής μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιντρακόμ.

“Στα Χανιά οι ανταρσίες της βάσης ενάντια στα δεξιά ανοίγματα των ηγεσιών έχουν ξεκινήσει” τόνισε στην τοποθέτησή του ο Σεραφείμ Ρίζος, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης αναφερόμενος στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή δημάρχου στα Χανιά. “Εχουμε ξαναδεί τέτοιες ανταρσίες σε ρεφορμιστικά κόμματα, αλλά σε αυτές τις συνθήκες έχουν δύο νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά: Γίνονται σε πιο αριστερή βάση και η αντικαπιταλιστική αριστερά παίζει τεράστιο ρόλο να εμφανιστούν – με το δεύτερο να αποτελεί και στοίχημα για την εξέλιξη αυτών των ανταρσιών”.

Βρυξέλλες

Ο Κώστας Τ. μετέφερε την εικόνα για το πώς έγινε πράξη μέσα στην καρδιά του κτήνους της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, η ανταρσία στην ελληνική προεδρία: “Βρεθήκαμε μέσα στην φιέστα που οργανώνανε, μαζί με άλλους ακτιβιστές και με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (7-8 μέρες μετά την πρώτη “απαγορευμένη” διαδήλωση στην Αθήνα) ανοίξαμε πανώ που έγραφε ‘Σαμαράς δολοφόνος, ΕΕ συνένοχη, τρόικα ξεκουμπίσου’ και φωνάξαμε συνθήματα στην αίθουσα” τόνισε.

“Η πορεία των χιλιάδων αντιφασιστών στο Νέο Ηράκλειο για να κλείσουν τα γραφεία της Χ.Α, μια πρωτοφανής κινητοποίηση για την γειτονιά από τις ΕΛΜΕ μέχρι το δήμο, πατούσε στο ρίζωμα που είχαμε πετύχει μέσα σε αυτούς στους χώρους, στις απεργίες και τους αγώνες που είχαν δώσει το προηγούμενο διάστημα” τόνισε η Αλεξάνδρα Μ. στην τοποθέτησή της για τα βόρεια προάστια.

“Οταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει να αντιμετωπίσει την απαίτηση ότι θα ξαναμπούμε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, θα ξαναλειτουργήσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μας κουνάνε πολλοί σύντροφοι το δάχτυλο ότι είμαστε αυστηροί με την κριτική που κάνουμε στην αριστερά ή ότι έχουμε 'ιδεοληψίες'. Δεν θα ανεχτούμε κανένα δάκτυλο που μας λέει ‘καθήστε ήσυχοι', μην κάνετε κριτική, δεν θα ανεχτούμε ότι η επαναστατική αριστερά στην Ελλάδα θα φάει την τρικλοποδιά που έφαγε η επαναστατική αριστερά στην Κύπρο ότι δεν θα αντισταθούμε σε μια κυβέρνηση ΑΚΕΛ. Θα βάλουμε όλα τα ζητήματα στο τραπέζι” είπε η Αργυρή Ε. από τα Γιάννενα.