Οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες

Η Εύα, φοιτήτρια στο Ρέθυμνο μίλησε για την στήριξη του ΣΕΚ και των ΕΑΑΚ στην απεργία των Διοικητικών που κράτησε δύο μήνες. «Κάναμε συνέλευση με 400 άτομα, αποφασίσαμε κατάληψη παρά την αντίθετη στάση της ΠΑΣΠ που δεν κατάφερε να μας μπλοκάρει. Συνεχίσαμε να στηρίζουμε τους διοικητικούς και μετά το τέλος της απεργίας τους». Η Μαριλήδα επίσης από το Ρέθυμνο ενημέρωσε ότι κάτω από την πίεση δυναμικής κινητοποίησης η Σύγκλητος αναγκάστηκε να πάρει απόφαση ότι θα βάλει πούλμαν για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22Μ στα Χανιά, ενώ τόνισε ότι «δεν πρέπει να παραμελούμε τις σχολές μας, χρειάζεται σταθερή παρουσία των επαναστατών».

Στηρίξαμε την απεργία

Στη Λάρισα «για πρώτη φορά δημιουργήθηκε σχήμα ΕΑΑΚ στο ΤΕΙ. Καταφέραμε να κερδίσουμε και μια θέση στο ΔΣ της σχολής, ενώ στηρίξαμε την απεργία των διοικητικών που κράτησε δύο μήνες. Κάναμε συνέλευση και πορεία του συλλόγου μες στην πόλη. Χρειαζόμαστε περισσότερους συντρόφους του ΣΕΚ για να καθορίσουμε τον προσανατολισμό και των ΕΑΑΚ» είπε ο Μάριος.

Ο Κώστας από το Χημικό Αθήνας είπε ότι «καταφέραμε να κερδίσουμε κατάληψη σε συνέλευση με 500 άτομα υπέρ της απεργίας των διοικητικών. Χρειάζεται όλοι οι σύντροφοι μας να συμμετέχουν στα σχήματα των ΕΑΑΚ και να τα προσανατολίζουν. Προτείνω να οργανώσουμε ανοιχτές εκδηλώσεις για την ΕΕ μετά τις 22Μ σε όλες τις σχολές».

Ο Αλέξης από το ΤΕΙ Πειραιά μίλησε για την συγκρότηση πυρήνα του ΣΕΚ στη σχολή του. «Λειτουργούμε όπως οι τοπικοί πυρήνες. Χρειάζεται να δουλεύουμε μέσα στα ΕΑΑΚ και να τα καθορίζουμε, είναι το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι στις σχολές. Την επόμενη Παρασκευή 28/2 oργανώνουμε τη σύσκεψη των σχημάτων ΕΑΑΚ Αθήνας».

Ο Δημήτρης από το Βόλο μίλησε για την παρουσία του ΣΕΚ στην πόλη και συγκεκριμένα στις σχολές. «Θέλουμε τη σύνδεση του φοιτητικού κινήματος με το εργατικό, δεν θέλουμε συντεχνιακά αιτήματα. Να τραβήξουμε όλους τους φοιτητές στη δράση που κάνουμε στους εργατικούς χώρους. Υπάρχει κενό από την ελλιπή δράση της αριστεράς. Να το αξιοποιήσουμε. Χρειάζεται να λειτουργούμε πιο οργανωμένα στα σχήματά μας και αυτό να μεταφράζεται σε νέα μέλη στο ΣΕΚ».