Το αντιφασιστικό και αντιρατσι­στικό κίνημα

Ο Ρατζά Ασίφ, εργάτης από τη Νίκαια μίλησε για τη μάχη ενάντια στους χρυσαυγίτες στη γειτονιά που είχαν κάνει πολλές επιθέσεις με τα τάγματα εφόδου και την ανοχή της αστυνομίας. «Δεν κάναμε βήμα πίσω, προχωρήσαμε και δώσαμε αγώνες. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν με τους μετανάστες χωρίς την ΚΕΕΡΦΑ ή το ΣΕΚ;» είπε χαρακτηριστικά. Ο Γιώργος από την ίδια γειτονιά εξήγησε ότι παλεύουμε τους φασίστες και το ρατσισμό, για αυτό οργανώνουμε μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα. Επίσης, ενημέρωσε ότι ετοιμάζουν εκδήλωση για τη Μάχη της Κοκκινιάς στο χώρο του Μπλόκου.

Η Γεωργία, εργαζόμενη στον ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης μίλησε για την διαδήλωση για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ξάνθη, όπου συμμετείχε κόσμος από όλη την Βόρεια Ελλάδα μετά από την επίμονη δουλειά της ΚΕΕΡΦΑ. Τόνισε ακόμα ότι «χρειάζεται να σταθούμε δίπλα στους τοξικοεξαρτημένους» αφού η κυβέρνηση πάει να διαλύσει τους ΟΚΑΝΑ.

«Ένα μόνο πούλμαν από την Πάτρα στις 22 Μάρτη, θα είναι αποτυχία» είπε ο Νίκος, άνεργος και πρόσθεσε ότι η τοπική ΚΕΕΡΦΑ που είχε μεγάλη παρουσία πέρσι στις «19 Γενάρη-Αθήνα Πόλη αντιφασιστική» έχει κάνει μεγάλες εκδηλώσεις, όπως αυτή με καλεσμένους τους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν.

Ο Βασίλης από το Περιστέρι ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα οργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση-απάντηση στην επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος Διονυσία Λάγιου, ενώ είπε ότι στα Άνω Λιόσια έγινε εκδήλωση στο ΚΑΠΗ με τους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν «ενώ πέρσι τέτοιο καιρό είχαν κάνει εκδήλωση οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που τώρα είναι απομονωμένοι».

Στήριξη

Ο Νίκος από το Χαλάνδρι μίλησε για την στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ στους Ρομά. «Κάναμε κοινή εκδήλωση με 85 άτομα, η κατάσταση στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου έχει αλλάξει πραγματικά. Ετοιμάζουμε κοινή εξόρμηση στο κέντρο του Χαλανδρίου, ενώ περιμένουμε το μισό καταυλισμό να έρθει στην εκδήλωση που θα οργανώσουμε γα την ΕΕ».

Η Μαριλένα, φοιτήτρια από την Κομοτηνή μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί στην πόλη, τόνισε ότι ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 22Μ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκλεισε λέγοντας «πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Η Ζαννέτα, φοιτήτρια από την Αλεξανδρούπολη αναφέρθηκε στη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στην Ξάνθη ενάντια στα ρατσιστικά στρατόπεδα και πρόσθεσε ότι «ξεκίνησε από την πόλη μας το Καραβάνι των Σχολικών Φυλάκων που στον τίτλο του μετέφερε το μήνυμα της ρήξης και της ανατροπής».

Η Μελίνα από το Ελληνικό τόνισε ότι χρειάζεται να προσέξουμε την αυτοτελή λειτουργία των τοπικών ΚΕΕΡΦΑ, ενώ μετέφερε την εικόνα από την κινητοποίηση στο Ασκληπιείο ενάντια στην ρατσιστική αιμοδοσία των φασιστών και την προετοιμασία κοινών συσκέψεων μαθητών-καθηγητών που ετοιμάζονται για τις 22 Μάρτη.