“Στα Ανω Λιόσια υπήρχε οργανωμένη αριστερά, αλλά δεν υπήρχε μεγάλη δράση της οργανωμένης αριστεράς. Ενα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι είχαμε στις εκλογές δεύτερη δύναμη την Χρυσή Αυγή, με τάγματα εφόδου στο δρόμο. Στα Ανω Λιόσια ο πυρήνας του ΣΕΚ συστάθηκε τον Οκτώβριο. Την αρχική μας αμφιβολία μην φανούμε γραφικοί, αντικατέστησε η αυτοπεποίθηση γιατί ο κόσμος είχε δίψα, ήθελε κάτι νέο, ανατρεπτικό. Παρεμβαίνουμε σε τρεις εργατικούς χώρους και πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ” τόνισε ο Ιάσονας.
“Ως γνωστόν, στα Μεσόγεια έχουν παράδοση οι δεξιοί, αλλά αυτό σπάει, ήδη έχουμε εγγραφές, μέλη και στο Κορωπί, θα έχουμε εκδήλωση και στο Λαύριο. Οσον αφορά στο ζήτημα της στρατολόγησης οι συνθήκες είναι πρόσφορες, το κράτος λειτουργεί σαν ο Ρομπέν των πλουσίων που κατακλέβει τους εργάτες και τα δίνει στις τράπεζες. Υπάρχει μια συσσωρευμένη οργή και φυσικά όσον αφορά στα εγκλήματα των νεοναζί” είπε ο Αλέξανδρος.
Ο Γιώργος από το Θριάσιο Νοσοκομείο μίλησε για την δυνατότητα να δημιουργηθεί εργατικός πυρήνας εκεί ενώ τόνισε ότι «μπορούμε να κερδίσουμε μέλη στους εργατικούς χώρους τόσο από την παρέμβαση των κλαδικών ομάδων όσο και των τοπικών πυρήνων».
«H σύνδεση ανάμεσα στο πολιτικό και τους αγώνες ήταν συνεχής. Στη Θεσσαλονίκη όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας, και την επόμενη μέρα ήταν το απεργιακό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, 15.000 κόσμος διαδήλωσε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αυτό δεν είναι τυχαίο, έχει να κάνει με τα προχωρήματα του κόσμου και την δουλειά που έχουμε κάνει στους χώρους» είπε η Φύλλια.
Ο Ευκλείδης επίσης από τη Θεσσαλονίκη τόνισε «η οικονομική δουλειά μας εξασφαλίζει ότι θα έχουμε πολυσέλιδη Εργατική Αλληλεγγύη, περισσότερους συντρόφους που δουλεύουν για το κόμμα, συνολικά μεγαλύτερη εμβέλεια της οργάνωσής μας. Η οικονομική εξόρμηση που προηγήθηκε χρωματίστηκε έντονα από την καμπάνια ενάντια στη δίωξη της ΕΑ».
“Οι τοπικοί πυρήνες έδρασαν συλλογικά προς τα έξω και όχι σαν μεμονωμένα άτομα που προσπαθούν να στηρίξουν τους αγώνες” είπε ο Μύρωνας από το Ηράκλειο Κρήτης (νότια). “Συζητούσαν συστηματικά πριν και μετά τη δράση, τα νέα μέλη έμπαιναν κατευθείαν στην οργάνωση της παρέμβασης. Αυτή τη δύναμη να την πολλαπλασιάσουμε”.
Το να είναι οι τοπικοί πυρήνες κέντρα πολιτικής συζήτησης είναι εξαιρετικά κρίσιμο στη δυνατότητά μας να πείθουμε πολιτικά και να κερδίζουμε τις πολιτικές μάχες, υποστήριξε ο Δημήτρης από τα Κάτω Πετράλωνα. Επισήμανε επίσης τον ρόλο του “Σοσιαλισμού από τα Κάτω”, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του τρέχοντος τεύχους με το αφιέρωμα στο ρόλο της ΕΕ και πόσο βοήθησε συντρόφους και συντρόφισσες στην συζήτηση για την συμπόρευση μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

