Σάρωσε η αριστερά στο Θριάσιο

H αριστερή στροφή στα σωματεία συνεχίζεται αμείωτα, όπως στο Θριάσιο όπου η αριστερά σάρωσε στις εκλογές. Εννιά στις έντεκα έδρες κατέληξαν στις δυνάμεις της αριστεράς, ενώ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, σε κοινό ψηφοδέλτιο, είχαν μείωση αφού πήραν δύο έδρες από τέσσερις που είχαν.

Τρεις έδρες πήρε η ΑΚΙΔΑ (Αντίσταση-Κίνημα-Διεκδίκηση-Ανατροπή), κίνηση στην οποία συμμετέχουν το Νυστέρι, η Ταξική Πορεία και ανένταχτοι αγωνιστές. Στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν ο Γιώργος Τσιρώνης και η Μαρία Αλεξανδρίδου, σύντροφοι από το Νυστέρι και ο Γιώργος Κούτουλας από την Ταξική Πορεία.

Ο Γιώργος Τσιρώνης μας δήλωσε: «στις εκλογές καταγράφηκε καθαρά η άνοδος της αριστεράς, ενώ είχαμε καθήλωση των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων. Εννιά στις έντεκα έδρες του ΔΣ πήγαν στην αριστερά! Είναι σημαντική εξέλιξη καθώς μέσα σε αυτή την άνοδο καταγράφηκε και το ανέβασμα της δικής μας αριστεράς, της αντικαπιταλιστικής. Δυνάμωσε το κομμάτι που στηρίζει τις απεργίες διαρκείας, την σύγκρουση και όχι το συμβιβασμό, που μάχεται ενάντια στην επερχόμενη αξιολόγηση, που οργανώνει από τα κάτω. Οι αγώνες και η εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Το Θριάσιο δεν έλλειψε από καμιά κινητοποίηση, είτε Γενική Απεργία είτε απεργία στο χώρο της Υγείας, ενώ συμμετέχει στο Συντονιστικό των Νοσοκομείων. Παρόλο που προφανώς δεν έχουμε προλάβει να συγκροτηθούμε σαν ΔΣ, από τη δική μας μεριά έχουμε ξεκινήσει ήδη τις περιοδείες για να οργανώσουμε το κατέβασμα στην απεργία στις 18 Ιούνη και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας».