Πολιτική
H άποψή μας: Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των Μπαλτάκων

Ο Μπαλτάκος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην ορκωμοσία νέων αξιωματικών της ΕΛΑΣ!

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, η παγκόσμια οικονομία επιβαρύνεται από ένα τριπλό σοκ: την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και τη Σκωτία. Μπορεί για μια εφημερίδα που απηχεί το Σίτι του Λονδίνου, όλα αυτά να είναι «εξωτερικά» σοκ, αλλά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι σημάδια της κρίσης που συγκλονίζει ολόπλευρα το σύστημα.

\r\n
\r\n
Μόνο οι Σαμαροβενιζέλοι έχουν απομείνει να ζωγραφίζουν σενάρια για “success story” που προχωράνε ακάθεκτα και η μόνη απειλή που βλέπουν στον ορίζοντα είναι ο … ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η εικόνα θα ήταν για γέλια, αν δεν υπήρχαν δυο τραγικά προβλήματα.
\r\n
Το πρώτο και πιο άμεσο είναι οι επιθέσεις που φέρνει πίσω της η παράταση του βίου της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο Βορίδης ανοίγει νέο γύρο κατεδάφισης στα Νοσοκομεία με χτυπήματα που θα ζήλευε ακόμη και ο προκάτοχός του. Ο Αβραμόπουλος φτάνει να είναι ο υπουργός της Σούδας που διευκολύνει τους αμερικάνικους βομβαρδισμούς στη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ που πνίγει όσους πρόσφυγες τρέχουν να γλυτώσουν. Πλήθος συναρμόδιοι υπουργοί την πέφτουν ξανά στο Ασφαλιστικό και στις συντάξεις. Και όλοι μαζί ακολουθούν τη γραμμή Μπαλτάκου έστω και χωρίς τον Μπαλτάκο.
\r\n

Υποσχετικές

\r\n
Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρίσκει την κυβέρνηση στο έλεος των γεφυρών της με την ακροδεξιά, τους Καρατζαφέρηδες αλλά ακόμα και με τους υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι κραυγές των βουλευτών της ΝΔ ενάντια στους ομοφυλόφιλους και το δήθεν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ψήφισαν είναι μουσική για τα αυτιά των Μιχαλολιάκων, είναι υποσχετικές ότι οι δολοφόνοι των ταγμάτων εφόδου θα πέσουν στα μαλακά.
\r\n
 
\r\n
Είναι επείγουσα ανάγκη να κλιμακώσουμε τις εργατικές αντιστάσεις σε όλα αυτά. Ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός αυτή τη βδομάδα δίνει μια μεγάλη ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά χρειάζεται να επιμείνουμε και να οργανώσουμε τη συνέχεια.
\r\n
Εδώ είναι απαραίτητο ένα πολιτικό ξεκαθάρισμα. Η Αυγή της Τρίτης 16 Σεπτέμβρη έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Αριστερά έρχεται, το Μνημόνιο φεύγει». Όμως η Αριστερά δεν είναι Τζόνι Γουόκερ για να χρησιμοποιεί τέτοια συνθήματα. 
\r\n
 
\r\n
Αλλοίμονο αν εφησυχάσουμε και περιμένουμε τις «δεσμεύσεις» που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο είναι κατώτερες από τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς που μάτωσε από τα χτυπήματα της κρίσης, αλλά και μαρτυρούν ανοιχτά τη διάθεση αναζήτησης «ισοδύναμων μέτρων» αποφεύγοντας τη σύγκρουση με τους έχοντες και κατέχοντες. Ο Γιάννης Δραγασάκης έφτασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί τη δέσμευση της ΕΕ για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δηλαδή το ευαγγέλιο του νεοφιλελευθερισμού.
\r\n
 
\r\n
Κανένας εφησυχασμός περιμένοντας τις κάλπες. Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες εδώ και τώρα. Αυτή είναι η πραγματική ασπίδα προστασίας των εργαζόμενων από τα χτυπήματα των τροϊκανών, των Μπαλτάκων και των χρυσαυγιτών φίλων τους. Αυτή είναι και η μόνη εγγύηση ότι η ανατροπή τους δεν θα μείνει στα μισά του δρόμου.
\r\n