Αντιφασιστικό κίνημα
Αφετηρία για Διεθνή συντονισμό

22 Μάρτη 2014, Σύνταγμα

Με πλήθος ομιλητών και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα θα γίνει στις 11-12 Οκτώβρη στο γήπεδο του Ρουφ, η Πανελλαδική Αντιφασιστική Συνάντηση και η Διεθνής Συνάντηση κατά του φασισμού. 

\r\n
\r\n
Το διήμερο θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου με τη συζήτηση «ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό», στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απογευματινή συζήτηση με θέμα «πώς κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στους νεοναζί της Χ.Α» και η βραδιά θα κλείσει με μουσική και κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο.
\r\n
 
\r\n
Την Κυριακή 12 Οκτώβρη το πρωί θα γίνει η Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση με ομιλητές από Κύπρο, Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Καταλονία και Δανία που θα συζητήσει την πρόταση για διεθνή μέρα ενάντια στο φασισμό τον Μάρτη. Η αίτηση συμμετοχής έχει τιμή ενίσχυσης 5 ευρώ (3 για ανέργους), ενώ πούλμαν θα ξεκινήσουν από διάφορα σημεία σε όλη την χώρα.  
\r\n
Η ΚΕΕΡΦΑ απευθύνει πρόσκληση σε κάθε αντιφασίστα-τρια, σε σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις, κοινότητες και φορείς να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο διήμερο. Όπως αναφέρεται στο τετρασέλιδο κάλεσμα του διημέρου:
\r\n
 
\r\n
«Η Πανελλαδική Αντιφασιστική Συνάντηση και η Διεθνής Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 11 και 12 Οκτώβρη, αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα δώσει  συνέχεια στην δράση του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος που βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Θα τιμωρηθούν επιτέλους οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και θα αρχίσει το ξήλωμα της ναζιστική συμμορίας ή θα καταφέρει να διασωθεί με τις πλάτες των Μπαλτάκων της ΝΔ και των επιχειρηματιών που την στηρίζουν;
\r\n

Συγκάλυψη

\r\n
Η ΝΔ προωθεί αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ώστε να βγουν αμέσως από τη φυλακή οι Μιχαλολιάκοι. Κυνηγάνε τους ψήφους των νεοναζί στη Βουλή για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας! Η Αστυνομία συγκαλύπτει ξανά τη δράση τους στα πρόσφατα ρατσιστικά χτυπήματα ενώ με τις ρατσιστικές και ομοφοβικές κραυγές των βουλευτών της ΝΔ ανοίγουν το δρόμο για νέες επιθέσεις. Είναι ώρα να τους φράξουμε τον δρόμο!
\r\n
 
\r\n
Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τη δράση του κινήματος ώστε να μην αφήσουμε την παραμικρή ανάσα στη συμμορία των νεοναζί να σηκώσει κεφάλι. Στην δίκη της Χρυσής Αυγής, μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων, χρειάζεται να φροντίσουμε να κυριαρχήσει η φωνή διαμαρτυρίας της οικογένειας και των φίλων του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και όχι οι υστερικές κραυγές των νοσταλγών του Χίτλερ.
\r\n
 
\r\n
Η συγκυβέρνηση τους στρώνει το χαλί με τις ρατσιστικές της πολιτικές. Έφτασαν να αθωώσουν τα αφεντικά της Ν. Μανωλάδας που πυροβόλησαν τους εργάτες Γης στα φραουλοχώραφα και να βάλουν στο αρχείο την έρευνα για τους πνιγμένους στο Φαρμακονήσι. Την ίδια ώρα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης βασανίζονται πρόσφυγες και παρατείνεται η κράτηση τους πέρα από το δεκαοκτάμηνο. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλιμακώνονται ξανά και οι πρόσφυγες γεύονται τους πικρούς καρπούς με τη νέα εκστρατεία ρατσισμού και ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
\r\n
 
\r\n
Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης παντού! 
\r\n
Στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση, στις 12 Οκτώβρη, έρχεται η κίνηση Unite Against Fascism με πρόταση να οργανώσουμε νέα διεθνή μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη 2015. Θα πάρουν μέρος κινήματα από αρκετές χώρες.
\r\n
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, όλους τους αγωνιστές που υπερασπίζονται τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συνάντηση για να οργανώσουμε μαζί τις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας, για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή. 
\r\n
 
\r\n
Να μην αφήσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να κατοχυρώσουν την ασυλία για τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που διέπραξαν. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να μας διασπάσει με τις ρατσιστικές πολιτικές, την ισλαμοφοβία στην επιδίωξη της να μπει πιο βαθιά στους πολέμους στην Μ.Ανατολή και την Ουκρανία. 
\r\n
 Να είστε όλες και όλοι εκεί!»
\r\n