Αντιφασιστικό κίνημα
Οργανώνουμε αντιφασιστικά καθε γειτονιά!

Εκδήλωση στο Ελληνικό, 12/9

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ανοιχτών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την επιτυχία του αντιφασιστικού διήμερου στις 18 και 19 Σεπτέμβρη, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την κλιμάκωσή του αντιφασιστικού κινήματος στη συνέχεια. 

\r\n
\r\n
Την Τετάρτη 10/9 η ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Γαλατσίου-Κυψέλης διοργάνωσε μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση στο Πάρκο ΦΙΞ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 50 άτομα. Ομιλητές ήταν ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Νίκη Αργύρη από την ΚΕΕΡΦΑ και η Τασούλα Βερβενιώτη, ιστορικός η οποία τόνισε ότι ο Φύσσας είναι το σύγχρονο σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα. “Συμμετείχε κόσμος από τοπικές πρωτοβουλίες όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Συνεταιριστικό Καφενείο Πατησίων, το ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΕΕΡΦΑ, που μετά την εκδήλωση οργανώνουμε από κοινού την προσυγκέντρωση για τη συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι την Πέμπτη”, μας δήλωσε η Έλενα. 
\r\n
Ιστορία
\r\n
 
\r\n
«Μία σύντομη αναδρομή της ιστορίας του φασισμού στην Ελλάδα έκανε ο Προκόπης Παπαστράτης, πανεπιστημιακός και ιστορικός που ήταν ένας από τους τρεις ομιλητές στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Καλλιθέας» μας είπε ο Ραφαήλ. «Στη συνέχεια ο Ντακουά Τζαχίρ, από την κοινότητα Μπαγκλαντές, που είχε δεχθεί επίθεση τον Αύγουστο του 2013 στην Καλλιθέα, τόνισε ότι χρειάζονται κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών, ενώ ο Πέτρος Κωνσταντίνου μίλησε για τα καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος σήμερα. Εκτός από τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της τοπικής ΕΛΜΕ, με τους οποίους οργανώνουμε εξορμήσεις στον ΗΣΑΠ και σε σχολεία». 
\r\n
 
\r\n
Στα Εξάρχεια η ΚΕΕΡΦΑ διοργάνωσε εκδήλωση στο κηπάκι της οδού Τσαμαδού την Πέμπτη 11/9, με ομιλητές τον Πέτρο Κωνσταντίνου, την Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, τον Νασίμ Λομανί από το Δίκτυο υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών και την Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρο. “Συμμετείχαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και μετανάστες. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες από την πλευρά της αριστεράς ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, με τους πνιγμούς στα Φαρμακονήσια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σημαντική ήταν η παρέμβαση της Λορέτα Μακόλεϊ από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών που κάλεσε στο φεστιβάλ που οργάνωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στην πλατεία Κλαυθμώνος”, μας είπε η Μαρία. 
\r\n
 
\r\n
Την ίδια μέρα εκδηλώσεις έγιναν επίσης στη Ν. Σμύρνη, στη Νίκαια, στα Πετράλωνα και στον Κεραμεικό. Την Παρασκευή 12/9 ανοιχτή εκδήλωση διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Χαλανδρίου. “Ο Mιχάλης Λυμπεράτος, ιστορικός, έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην ναζιστική κατοχή και την Αντίσταση, τονίζοντας τις δυνατότητες αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει το σημερινό αντιφασιστικό κίνημα να παλέψει ενάντια στους απογόνους των ναζί”, μας είπε η Αλεξάνδρα. “Ο Γιώργος Λιερός από την «Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου» σημείωσε ότι χρειάζεται να αναπτυχθούν αντιφασιστικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο γειτονιάς, ενώ ο Πέτρος Κωνσταντίνου κάλεσε στον αντιφασιστικό σεισμό στις 18 -19 Σεπτέμβρη, τονίζοντας ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τους νεοναζί στη φυλακή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αγωνιστές και αγωνίστριες όλων των ηλικιών από μαθητές μέχρι συνταξιούχους, που προμηθεύτηκαν υλικά και κάποιοι έγιναν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ”. 
\r\n
 
\r\n
Την ίδια μέρα έγινε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία. Από την μεριά της ΚΕΕΡΦΑ την εισήγηση έκανε η Αργυρή Ερωτοκρίτου. “Τόσο η Καίτη Ζήκα, από την ένωση γονέων όσο και ο Χρήστος Ζαβιτσάνος, πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ, θύμισαν ότι έμαθαν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενώ βρίσκονταν σε απεργιακή φρουρά έξω από τα σχολεία της Ν. Ιωνίας, συμπληρώνοντας ότι αυτή η δολοφονία δεν ήταν τυχαία αλλά είχε στόχο να τρομοκρατήσει το κίνημα και την εργατική τάξη”, μας είπε ο Στέλιος. “Ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας θύμισε επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί η κάλυψη που είχε η Χρυσή Αυγή από την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, η οποία έσπασε μετά τη δολοφονία του Φύσσα και την έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος. Συγκλονιστική ήταν η τοποθέτηση του Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρα του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίος είπε ότι θα βρίσκεται στις 18 του μήνα στο Κερατσίνι μαζί με τους γονείς του Φύσσα για να αποδοθεί δικαιοσύνη και για το δικό τους παιδί. Χαιρετισμό έκανε η Αγγελική Βάσιλα, δημοτική σύμβουλος του «Εκτός σχεδίου» που θύμισε την επέτειο των 70 χρόνων από το Μπλόκο της Καλογρέζας και κάλεσε εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι”.
\r\n

Ρόλο

\r\n
“Δεκάδες αντιφασίστες συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Άνω Λιοσίων που έγινε το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη στην  κεντρική πλατεία”, μας είπε η Κατερίνα. “Από νωρίς, μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, μέλη της ομάδας Όπου Γης, την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Χωματερή, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Στις τοποθετήσεις τους ο Χρήστος Κουρνιώτης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, τόνισε την διασύνδεση του κράτους με την Χρυσή Αυγή και τον ρόλο που έχουν να παίξουν οι εκπαιδευτικοί στον αγώνα ενάντια στον φασισμό. Από την πλευρά του Όπου Γης ο Παναγιώτης Κετίκης επισήμανε τον ρόλο του πολιτισμού διαχρονικά αλλά κυρίως στο σήμερα στην ευαισθητοποίηση του κόσμου ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Από την πλευρά της ΚΕΕΡΦΑ ο Λέανδρος Μπόλαρης έβαλε τα καθήκοντα του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Στο τέλος της εκδήλωσης κόσμος χρεώθηκε υλικά, έβαλε πρόγραμμα δράσεων για τις επόμενες μέρες και ανανέωσε το ραντεβού του για την μεγάλη διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 18/9”.
\r\n
 
\r\n
Το Σάββατο 13/9 έγιναν επίσης εκδηλώσεις στα Βριλήσσια, στο Περιστέρι, στην Αγία Παρασκευή, στο Ν. Ηράκλειο, στους Αμπελόκηπους. Την Κυριακή σειρά είχε το Μαρούσι και το Κερατσίνι. Ο κύκλος των εκδηλώσεων έκλεισε τη Δευτέρα 15/9 με την εκδήλωση στην Πετρούπολη.
\r\n
\r\n

\r\n

Ζωγράφου

\r\n
\r\n
\r\n
Δεκάδες κόσμου συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου την Τετάρτη 10/9 για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κόσμος από τα δημοτικά σχήματα «Κίνημα στη Πόλη» και «Μαζί», σύμβουλοι από το νέο δημοτικό συμβούλιο, εργαζόμενοι και φοιτητές από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, μαθητές και καθηγητές από τα σχολεία της γειτονιάς, μέλη της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και αντιφασίστες και αντιρατσιστές από τη ΚΕΕΡΦΑ και το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου. 
\r\n
 
\r\n
Τη συζήτηση άνοιξε η δημοτική σύμβουλος  Ράνια Νενεδάκη, η οποία ανέδειξε την αναγκαιότητα να σταματήσουμε τους φασίστες μαζί με το σύστημα που τους γεννάει, τον καπιταλισμό. Κλείνοντας την τοποθέτησή της είπε ότι χρειάζεται να αποφύγουμε τις αριστερίστικες λογικές και να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τη μάχη στα δικαστήρια για να κλείσουμε τους Χρυσαυγίτες στη φυλακή. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ και μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που μας θύμισε την μεγάλη απεργία των διοικητικών στα πανεπιστήμια και πώς συνδέθηκε με την αντιφασιστική πάλη.
\r\n
 
\r\n
Ο Παύλος Μπέσης, φοιτητής από το ΕΜΠ, μίλησε στη συνέχεια για το πώς συνδιάζεται η πολιτική των μνημονίων με την άνοδο των φασιστών καθώς και για την αναγκαιότητα να δώσουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, την ομοφοβία και καθετί που χρησιμοποιεί η άρχουσα τάξη για να διαιρέσει τον κόσμο που παλεύει. Τέλος, η Αργυρή Ερωτοκρίτου από την ΚΕΕΡΦΑ έκλεισε τις ομιλίες καλώντας όλο τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στο αντιφασιστικό διήμερο στις 18-19 Σεπτέμβρη και έδωσε έμφαση στην οργάνωση κάθε χώρου δουλειάς, σχολής, σχολείου και γειτονιάς για να μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό μέχρι την τελική νίκη.
\r\n
 
\r\n
Γιώργος Τσαμούρης 
\r\n
\r\n

\r\n

Πετράλωνα

\r\n
\r\n
\r\n
Στη γειτονιά όπου δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες, δόθηκε ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα την Πέμπτη 11/9, στην εκδήλωση που οργάνωνε η ΚΕΕΡΦΑ στα Πετράλωνα. Πάνω από 70 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πέρασαν από την πλατεία Μερκούρη, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
\r\n
 
\r\n
Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν, η Ιωάννα Μεϊντάνη, μέλος του Δ.Σ. Μεταφραστών, η οποία τόνισε ότι η δίκη της ΧΑ πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των αντιφασιστικών συλλογικοτήτων. Ο Νίκος Μουρμούρης, κοινοτικός σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη», ανέφερε πως: \"δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, είμαστε συνοδοιπόροι, στον αγώνα. Θέλουμε μια Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής όχι της αναμονής\". Η Έλενα Πατρικίου, σκηνοθέτης, θύμισε τη δολοφονία του Λόρκα από τους φασίστες το καλοκαίρι του 1936 ενώ ο Γιάννης Σηφακάκης, μέλος της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, επεσήμανε ότι το \"Κίνημά μας είναι πιο δυνατό από πέρσι\" και τόνισε τις επόμενες μάχες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Ο Λέανδρος Μπόλαρης, ιστορικός, μίλησε για τα 70χρονα από την απελευθέρωση της Αθήνας και την αριστερά που χρειαζόμαστε σήμερα. Τέλος ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσεΐν χαιρέτησε την εκδήλωση και κάλεσε στις διαδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη σε ένα κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας. 
\r\n
 
\r\n
Ακολούθησε ένας πλούσιος διάλογος, με σημείο αναφοράς την παρουσία όλων στο διήμερο 18 και 19/9 όπου θα δηλώσουμε μαζικά ότι δεν ξεχνάμε και θα απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. 
\r\n
 
\r\n
Μαρία Μπολοβίνα
\r\n
\r\n

\r\n

Ελληνικό

\r\n
\r\n
\r\n
Tην Παρασκευή 12/9, έγινε η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Νοτίων στην πλ. Εθνικής Αντίστασης με τη συμμετοχή 40 περίπου αγωνιστών, νεολαίων και εργαζόμενων, από όλο σχεδόν το φάσμα της αριστεράς. Συμμετείχε κόσμος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Κορτζίδης, το Αυτόνομο Στέκι Υπόστεγο, αλλά και ανένταχτοι νεολαίοι και εργαζόμενοι. 
\r\n
 
\r\n
Ο Μίλτος Ευσταθιάδης, εργαζόμενος Δήμου Ελληνικού και περιφερειακός σύμβουλος, τόνισε την ανάγκη να παλέψουμε το φασισμό στο δρόμο αλλά και να δώσουμε την ιδεολογική μάχη με τις ιδέες του ρατσισμού που τον τροφοδοτούν. Ο Νίκος Πυρουνάκης, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας στάθηκε ιδιαίτερα στο συστημικό ρόλο της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού εντάσσονταν σε ένα σχέδιο κλιμάκωσης της τρομοκρατικής δράσης των ναζιστικών συμμοριών.
\r\n
 
\r\n
Η Κωνσταντία Πετρούση, αγωνιζόμενη καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών θύμισε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνέπεσε με το ξεκίνημα του αγώνα των καθαριστριών ενάντια στις απολύσεις και ότι από τότε έχουν μπει και οι καθαρίστριες στον αντιφασιστικό αγώνα. Ο Τάσος Αναστασιάδης, από το Συντονισμό ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες θύμισε τις μάχες που έδωσε το αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι η επιτυχία του αντιφασιστικού διημέρου στις 18-19/9 θα δώσει τη δυνατότητα μίας ακόμα μεγαλύτερης κλιμάκωσης που μπορεί να οδηγήσει τους Νεοναζί στη φυλακή και να στριμώξει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση. 
\r\n
 
\r\n
Τόσο από τους ομιλητές όσο και από τον κόσμο που συμμετείχε προτάθηκε να οριστεί την Πέμπτη 18/9 προσυγκέντρωση στο Ελληνικό, για να υπάρχει οργανωμένη παρουσία από την περιοχή μας στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι. 
\r\n
 
\r\n
Κώστας Κοντογιάννης    
\r\n
\r\n

\r\n

Πειραιάς

\r\n
\r\n
\r\n
Αντιφασιστικός ξεσηκωμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις γειτονιές του Πειραιά, στην τελική ευθεία για την οργάνωση του αντιφασιστικού διήμερου στις 18 και 19 Σεπτέμβρη στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
\r\n
 
\r\n
Την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη η ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας διοργάνωσε εκδήλωση στον ιστορικό χώρο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Ομιλητές ήταν η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας, ο Θανάσης-Tiny Jackal από την Κίνηση “Δεν Ξεχνάμε”, η Σεβαστή Μωραϊτίνη από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, ο Ιάσονας Χανδρινός, ιστορικός και ο Θανάσης Καμπαγιάνης από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Συμμετείχαν πάνω από 70 αγωνιστές/στριες από την γειτονιά. Μέσα από τις εισηγήσεις αλλά και από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι διαχρονικές σχέσεις των ναζί με το κράτος και την ασφάλεια, από την εποχή του Μπλόκου της Κοκκινιάς, μέχρι τη δολοφονία του Λαμπράκη και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
\r\n
 
\r\n
Το λόγο πήραν συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι και φοιτητές, που αναφέρθηκαν στη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος που έφτασε να κλείσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και να αναγκάσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην προφυλάκιση της ηγεσίας τους, αλλά κυρίως στην ανάγκη της συνέχισής του. 
\r\n
 
\r\n
Το Σάββατο 13/9 το πρωί, η προκλητική εμφάνιση των νεοναζί στον Πειραιά δεν έμεινε αναπάντητη από τους αντιφασίστες/στριες της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά και της ΚΕΕΡΦΑ, που συμμετείχαν σε εξόρμηση στον πεζόδρομο της Σωτήρος, στέλνοντας το μήνυμα ότι ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου, στον Πειραιά κουμάντο κάνουν οι αντιφασίστες. 
\r\n
 
\r\n
“Ατρόμητοι οι σύντροφοι και ενωμένοι σαν γροθιά μείναμε στην θέση μας για να υπερασπίσουμε τις γειτονιές μας απ\' τους δολοφόνους της Χ.Α., φωνάζοντας ‘έξω οι φασίστες από τον Πειραιά\', ‘ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί\' και πολλά άλλα συνθήματα στα μούτρα τους, ενώ σχεδόν το σύνολο των περαστικών έμεινε, μας συμπαραστάθηκε και μας βοήθησε να διώξουμε το γελοίο τσίρκο απ\' την γειτονιά μας” ανακοίνωσε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά. 
\r\n

Εξόρμηση

\r\n
Με τον αέρα αυτής της δύναμης το απόγευμα του Σαββάτου, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, της Αντιναζιστικής και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργάνωσαν μηχανοκίνητη εξόρμηση στο Πέραμα, όπου ξεβρόμισαν τους δρόμους από τα εμετικά συνθήματα των φασιστών, έκαναν μαζική αφισοκόλληση και στη συνέχεια συμμετείχαν στο αντιφασιστικό φεστιβάλ στη Ζώνη Περάματος. 
\r\n
 
\r\n
Την επόμενη μέρα πάνω από 150 αντιφασίστες/ στριες, κυρίως νεολαίοι, πλημμύρισαν την πλατεία Λαού στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με ομιλητές τους: Πέτρο Κωνσταντίνου, Θανάση Καμπαγιάννη, Θανάση Διαβολάκη από την «Ανταρσία στο Λιμάνι», Μπάμπη Μανουσιάδη, δημ. Σύμβουλο Κερατσινίου, Ραμπάπ Χασάν από την Αιγυπτιακή Κοινότητα, και Γιάννη -ΜistaRude, από την Πρωτοβουλία «Δεν ξέχναμε». Ακολούθησε χιπ χοπ συναυλία από τους MistaRude X-Kape, MagnaMoralia, Wolves. Δεκάδες άφησαν το τηλέφωνό τους στην ΚΕΕΡΦΑ για να συμμετέχουν στις δράσεις των επόμενων ημερών και προμηθευτήκαν προκηρύξεις, αφίσες, αυτοκόλλητα για να φτάσει παντού το μήνυμα: Ο Παύλος Ζει!
\r\n
\r\n

\r\n

Πανελλαδικά

\r\n
\r\n
\r\n
Πετυχημένος γύρος εκδηλώσεων έγινε την περασμένη εβδομάδα στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη έγινε την Πέμπτη 11/9 στον πεζόδρομο Ναυαρίνου. “Ο Κώστας Μαριόγλου από το σωματείο ΕΥΑΘ τόνισε τη σημασία της σύνδεσης και της ενεργής συμμετοχής των συνδικάτων στο αντιφασιστικό κίνημα. Η Μαρία Τσίρμπα από την ΚΕΕΡΦΑ θύμισε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έβαλε την πίεση για την προφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και κάλεσε σε κλιμάκωση με τη συμμετοχή στο συλλαλητηρίου στις 18/9”, μας μεταφέρει η Φύλλια. “Συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων. Πολλοί άφησαν τηλέφωνα επικοινωνίας για να συμμετέχουν στις δράσεις της ΚΕΕΡΦΑ το επόμενο διάστημα. 
\r\n
 
\r\n
Την επόμενη μέρα έγινε εκδήλωση στου Χαριλάου με ομιλητές την Ελένη Ζιμβρακάκη, από τη Δ’ ΕΛΜΕ και τον Γιάννη Μήτζια από την ΚΕΕΡΦΑ. Παρά το γεγονός ότι λόγω προβλημάτων άλλαξε ο χώρος της εκδήλωσης συμμετείχαν 25 άτομα από τη γειτονιά. Μπήκε πρόγραμμα εξορμήσεων με προτεραιότητα τα σχολεία. Την Κυριακή 14/9 σειρά είχε η εργατογειτονιά της Νεάπολης όπου έγινε για πρώτη φορά εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, σε μια περιοχή που το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει απόπειρα από τη Χρυσή Αυγή να εμφανιστεί. Ομιλητές ήταν η Κατερίνα Αβραμίδου από το σωματείο ΨΝΘ και ο Ιγνάτης Στέκας από την ΚΕΕΡΦΑ, που τόνισαν την ανάγκη της κλιμάκωσης της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή”. 
\r\n
\r\n

Πρόγραμμα

\r\n
\r\n
Στα Γιάννενα έγινε την Παρασκευή 12/9 εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο με ομιλήτρια τη Λουίζα Γκίκα από την ΚΕΕΡΦΑ. Συμμετείχαν περίπου 30 άτομα ανάμεσά τους φοιτητές, μετανάστες από το Πακιστάν και τη Σενεγάλη, μέλη της Painted Youth από την LGBTQ Κοινότητα. Έγινε πλούσια συζήτηση τόσο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όσο και για τη σημασία της κλιμάκωσης του αντιφασιστικού κινήματος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της επιτυχίας του συλλαλητηρίου στις 18/9 και μπήκε πρόγραμμα εξορμήσεων στην πόλη και στο πανεπιστήμιο στην τελική ευθεία. 
\r\n
 
\r\n
Επιτυχημένη ήταν και η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης που έγινε την Παρασκευή 12/9, με ομιλητή τον Κώστα Τορπουζίδη, δικηγόρο. “Συμμετείχαν φοιτητές και εργαζόμενοι από το Σύλλογο Δασκάλων, την ΕΛΜΕ, τους Διοικητικούς του Πανεπιστημίου, το νοσοκομείο, καθηγητές σε διαθεσιμότητα και την ΚΕΕΡΦΑ”, μας είπε ο Τζεμαλή. “Έγινε πλούσια συζήτηση και μπήκαν πολλά ερωτήματα. Όλοι βγήκαμε πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αντιφασιστική μας δράση και για αυτό τις επόμενες ημέρες οργανώσαμε αφισοκολλήσεις, εξορμήσεις στην πόλη, στο πανεπιστήμιο και σε εργατικούς χώρους, δουλεύοντας για την επιτυχία της 18/9”. Εκδήλωση συζήτηση έγινε και στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενων στο νοσοκομείο και εκπαιδευτικών, που κατέληξαν σε ένα πρόγραμμα κοινής δράσης και παρέμβασης στην πόλη. 
\r\n
 
\r\n
Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή αρκετών αγωνιστών από τα συνδικάτα, τους χώρους δουλειάς και τα κοινωνικά κινήματα, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων το Σάββατο 13/9, με ομιλητές τους: Σοφία Θεοδωράκη, εργαζόμενη στην ΕΡΑ Χανίων, Φώτη Μπιχάκη, από την Αντιφασιστική Κίνηση της ΕΛΜΕ Χανίων και τον Γιώργο Μαλινάκη από την ΚΕΕΡΦΑ.  
\r\n