Εργατικό κίνημα
Συνέδριο ΠΟΕ ΟΤΑ

Aπό κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ το Δεκέμβρη του 2012

Αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων προτείνει το δίκτυο των εργαζομένων στους δήμους “Σκουπιδιάρα” (συμμετέχει στις Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις), στο 43ο συνεδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, που ξεκίνησε στις 27/4 και θα ολοκληρωθεί στις 30/4.
 
Ως πρώτο μεγάλο σταθμό τοποθετούν την απεργία της Πρωτομαγιάς και τη διαδήλωση που θα ξεκινήσει στις 10πμ στο Μουσείο. Μια βδομάδα μετά, στις 7 Μάη, έρχεται η δεύτερη μέρα της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. “Χρειάζεται το συνέδριο μας να αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Μάη και συμμετοχή στην διαδήλωση όπως έκανε η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά απο σωματεία στις 20 του Απρίλη” προτείνουν οι αγωνιστές κι οι αγωνίστριες της “Σκουπιδιάρας” και συνεχίζουν διεκδικώντας απεργιακή κινητοποίηση μαζί με τους υγειονομικούς μέσα στο Μάιο: “Το τρίτο δεκαήμερο του Μάη η ΠΟΕΔΗΝ προχωράει σε 24ωρη απεργία απαιτώντας προσλήψεις στα νοσοκομεία που έχουν ρημάξει απο τις μνημονιακές πολιτικές. Χρειάζεται το συνέδριο μας να αποφασίσει ότι συντονίζεται με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και προκηρύσει για την ίδια ημέρα πανελλαδική απεργία για τους ΟΤΑ”. 
 
Τίμημα
 
“Για τους εργαζόμενους στους δήμους το τίμημα που πληρώσαμε την τελευταία πενταετία ήταν τεράστιο” εξηγούν σε ανακοίνωσή τους. “Είχαμε τις μειώσεις των μισθών μας μαζί με όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Είχαμε χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες, με την κατάργηση υπηρεσιών και δομών όπως οι σχολικοί φύλακες, η δημοτική αστυνομία κλπ. 
 
Τώρα είναι η ώρα για να τα πάρουμε όλα πίσω. Δουλειές, μισθούς, δικαιώματα. Πολύ περισσότερο να απαιτήσουμε να σταματήσει η σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δήμων, να γίνουν προσλήψεις με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, να ξαναζωντανέψουν οι υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι δημότες. Η λίστα Βαρουφάκη αποτυπώνει όλους τους συμβιβασμούς με τους δανειστές. Οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, σε ΟΛΠ, ΟΣΕ, αεροδρόμια, ΟΔΙΕ θα ολοκληρωθούν και θα γίνουν και άλλες. Οι περικοπές σε Παιδεία και Υγεία συνεχίζονται. Οι προσλήψεις που είναι αναγκαίες για να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα γίνουν με βάση τον σχεδιασμό του Σαμαρά και όχι με βάση τις ανάγκες μας. Οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μεταφέρονται για το μέλλον. Η επιστροφή των απολυμένων στις δουλειές τους γίνεται με καθυστερήσεις, και απαράδεκτους συμβιβασμούς.
 
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έχουμε την ΠΝΠ που δεσμεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ και των ταμείων, την εγκύκλιο Κατρούγκαλου να περικοπούν κατά 10% οι προσλήψεις συμβασιούχων απο τους ΟΤΑ γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, και τον Βαρουφάκη να δεσμεύεται στην ΕΕ ότι θα συνεχιστεί το αίσχος με τα 5μηνα. Τα παλιά μνημόνια συνεχίζουν να εφαρμόζονται καθημερινά και όλες οι υπαναχωρήσεις στο όνομα της «ρευστότητας» οδηγούν σε νέο μνημόνιο μια που οι «θεσμοί» μιλάνε για χρηματοδοτικό κενό την επόμενη διετία ύψους 15 δις”.