Αντιρατσιστικό κίνημα
Χιλιάδες στο δρόμο ενάντια στα εγκλήματα της ΕΕ

Αντιρατσιστική πορεία στην Αθήνα, 23/4

Χιλιάδες διαδήλωσαν την περασμένη Πέμπτη 23/4 έξω από τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγγέλοντας τη νέα μαζική δολοφονία προσφύγων στη Μεσόγειο. Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο καλούσαν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές κινήσεις και οργανώσεις της αριστεράς.
 
Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, το ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ και η Ροσινάντε. Από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του. Οι δύο πορείες ενώθηκαν στη Σταδίου και συνέχισαν ενωμένες μέχρι και τα γραφεία της ΕΕ, παρότι η αστυνομία προσπάθησε να τις χωρίσει. Μπροστά στη Μεγάλη Βρετάνια και ενώ είχε μόλις περάσει το μπλοκ του ΠΑΜΕ, ΜΑΤ έκοψαν το δρόμο, όμως η πίεση των διαδηλωτών τα έκανε να υποχωρήσουν.
 
“Σύνορα ανοιχτά για την εργατιά”, “ΦΡΟΝΤΕΞ σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι” και “εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι” ακούγονταν μαζικά από τα μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ όπου διαδήλωσαν και πολλοί μετανάστες. Έξω από τα γραφεία της ΕΕ, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ανάρτησαν γιγαντοπανό που έγραφε με μεγάλα γράμματα στα αγγλικά “Κλέφτες, δολοφόνοι, υποκριτές”.
 
Η διαδήλωση της Πέμπτης ήταν μια πρώτη μαζική απάντηση του κινήματος στο νέο έγκλημα της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-Φρούριο. Ο επόμενος σταθμός θα είναι η Πρωτομαγιά.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: “Τα σύνορα της ΕΕ έχουν γίνει υγρός τάφος για πάνω 1.000 μετανάστες μόνο τις τελευταίες μέρες. Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν για τους πρόσφυγες των πολέμων, να δοθεί άσυλο και στέγη και όχι να θωρακιστούν με ενίσχυση της FRONTEX που θα στείλει ακόμη περισσότερες γυναίκες και παιδιά στο πάτο της θάλασσας. Τώρα πρέπει να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Να σταματήσουν οι σπατάλες των πολεμικών εξοπλισμών και να δοθούν για την υποδοχή των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μ.Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Θέλουμε η κυβέρνηση να δώσει τώρα ΧΑΡΤΙΑ, νομιμοποίηση στους μετανάστες ώστε να σταματήσουμε να έχουμε νέες Μανωλάδες. Τα παιδιά των μεταναστών να πάρουν ιθαγένεια χωρίς εμπόδια”.