Διεθνή
Κοινή άσκηση με ΗΠΑ - Ισραήλ!

Από τις 20 έως και τις 30 Απριλίου πραγματοποιείται σχεδόν σε όλον τον εναέριο χώρο της χώρας η «διακλαδική, μεσαίας κλίμακας άσκηση» με τον όνομα Ηνίοχος, με συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Ο χαρακτηρισμός «μεσαίας κλίμακας» είναι εντελώς παραπλανητικός καθώς στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 100 πολεμικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 13 είναι ισραηλινά. 
 
Η άλλη όψη της «ειρηνικής διπλωματίας» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Τσίπρα, είναι η επιχειρησιακή αναβάθμιση του ελληνικού στρατού, και το βάθεμα της συνεργασίας με τους χασάπηδες του παλαιστινιακού λαού. Τα χαρακτηριστικά της άσκησης παραπέμπουν ξεκάθαρα σε επιχειρήσεις σαν και αυτές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να κάνουν οι Αμερικάνοι, οι Γάλλοι και οι Ισραηλινοί ιμπεριαλιστές στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.
 
Εκπαιδεύουν τις στρατιωτικές τους μηχανές για νέες επεμβάσεις, σαν και αυτές που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα και δυστυχία, ενώ οδήγησαν στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους. Αμερικανοί κομάντος έχουν αναλάβει να εντοπίζουν τους στόχους και να καθοδηγούν τα χτυπήματα των ελληνικών και ισραηλινών αεροσκαφών σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη ισχύος. Από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα ασταμάτητες χαμηλές πτήσεις και εικονικοί βομβαρδισμοί με «έξυπνα όπλα».
 
Τεράστιο αναμένεται να είναι το οικονομικό κόστος, καθώς οι πάνω από 2.500 πτήσεις που υπολογίζονται ότι θα έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της άσκησης θα έχουν καταναλώσει καύσιμα αξίας 23 εκατομμυρίων. Πλούσιο όμως, είναι και το ιστορικό του ανθρώπινου κόστους σε τέτοιου είδους ασκήσεις. Πρόσφατο είναι το ατύχημα στο Βόλο στο οποίο σκοτώθηκαν 3 φαντάροι από έκρηξη όλμου και ακόμα πιο πρόσφατο είναι το πολύνεκρο δυστύχημα σε αεροπορική άσκηση στην Ισπανία. Παρόμοιο ατύχημα με αυτό της Ισπανίας, έγινε ήδη στην τρέχουσα άσκηση, όταν μαχητικό αεροπλάνο, κατά την προσγείωσή του στην Ανδραβίδα, βγήκε έξω από τον διάδρομο προσγείωσης μετά από βλάβη στον τροχό, ευτυχώς χωρίς να πάρει κανέναν σβάρνα, αυτή τη φορά.   
 
Έχουν δίκιο οι εκατοντάδες φαντάροι από 50 μονάδες που υπογράφουν το κάλεσμα του Δικτύου Σπάρτακος, «Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν (…) Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες», ενώ καλούν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6μ.μ.