Αντιφασιστικό κίνημα
Δικαιοσύνη για τον Ουαλίντ

Την Πέμπτη 30 Απρίλη συνεχίζεται στα Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη της υπόθεσης του άγριου ρατσιστικού βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ.
 
Τον Νοέμβρη του 2012, ο Ουαλίντ είχε πέσει θύμα ληστείας και απάνθρωπων βασανιστηρίων από τον ιδιοκτήτη του φούρνου στον οποίο δούλευε, το γιο του ιδιοκτήτη και δύο φίλους τους, στη Σαλαμίνα. Οι δράστες τον έκλεισαν σε ένα στάβλο και επί ένα 24ωρο τον χτυπούσαν αλύπητα, έκαιγαν πάνω του αποτσίγαρα, τον έδεσαν με αλυσίδα και τον βίασαν με σιδερόβεργα, αφού έκλεψαν τις οικονομίες του και έσκισαν τις φωτογραφίες της οικογένειάς του από το πορτοφόλι του. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
 
Δυο χρόνια μετά, ο φούρνος συνεχίζει να λειτουργεί και οι βασανιστές να είναι ελεύθεροι. Το θύμα δεν έχει σταματήσει να δέχεται απειλές για τη ζωή του, ενώ στις μέχρι τώρα δικαστικές διαδικασίες ξαναζεί τα βασανιστήριά του μέσω των ρατσιστικών ερωτήσεων και συμπεριφοράς του συνηγόρου υπεράσπισης των δραστών.