Εργατικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από το Λιμάνι

Συνεχίζονται οι διεργασίες για συντονισμένη κι αποτελεσματική αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, για πώληση του 51% των μετοχών του λιμανιού.
 
Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, πραγματοποίησε σύσκεψη για το ζήτημα, την Τρίτη 26/5 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΟΛΠ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, οι δήμαρχοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι από το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Συντονισμό Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες. 
 
Η σύσκεψη επανεπιβεβαίωσε την κοινή θέση όλων των φορέων για δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού. 
 
Από τη μεριά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίστηκε ότι αυτό δεν αρκεί αλλά χρειάζεται αντίθεση ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, είτε παραχώρησης, ενοικίασης, είτε “αξιοποίησης” μέσω ΣΔΙΤ, σπάσιμο της σύμβασης με την Cosco και κάλεσε σε συντονισμένες κινητοποίησεις με πρώτη αυτή στις 13/6, τη μέρα που γίνεται η συνεδρίαση των μετόχων του ΟΛΠ. 
 
Αίσθηση προκάλεσαν τα υλικά του Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, που έχει εκδώσει για τη συγκεκριμένη καμπάνια. 
 
Ο Συντονισμός πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού, στις 22 Ιούνη, με ομιλητές τον Νίκο Γεωργίου, πρόεδρο της Ένωσης Λιμενεργατών, τον Αντώνη Νταλακογεώργο, πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, τον Θανάση Διαβολάκη, συνδικαλιστή της ΟΙΕΛΕ και πρώην δημ.σύμβουλο Πειραιά με την Ανταρσία στο Λιμάνι και τον Τάσο Αναστασιάδη, εκ μέρους του Συντονισμού. Ο χώρος διαξαγωγής της εκδήλωσης αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.