Εργατικό κίνημα
Τα Συνέδρια ΔΟΕ - ΟΛΜΕ πρέπει να αποφασίσουν απεργία

Απεργιακή διαδήλωση των εκπαιδευτικών, Σεπτέμβρης 2013

Ανακοίνωση για τις συνελεύσεις και τις εκλογές στους Συλλόγους Δασκάλων κυκλοφόρησε η «Τάξη μας», το δίκτυο εκπαιδευτικών που συμμετέχει στις Παρεμβάσεις. Οι δάσκαλοι θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για το συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που θα γίνει από τις 21 έως τις 24 Ιούνη. 
 
«Οι εκλογές στους συλλόγους ΠΕ για το συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές των τελευταίων δεκαετιών» τονίζει η ανακοίνωση. Το συνέδριο «μπορεί να γίνει η αφετηρία για τους δικούς μας διεκδικητικούς αγώνες, για να πάρουμε, όλα όσα μας λεηλάτησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Το εργατικό κίνημα έχει την δύναμη να κερδίσει. Με τους αγώνες μας ρίξαμε την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και κάναμε συντρίμμια τα κόμματά τους».
 
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι για τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση ελάχιστα έχουν αλλάξει, ενώ η κυβέρνηση στην πράξη παίρνει πίσω κάθε υπόσχεσή της. 
 
«Όσοι αγωνιστήκαμε για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την έκβαση των διαπραγματεύσεων, από τους συμβιβασμούς και από τις παλινωδίες. Χρειάζεται να ξεδιπλώ  σουμε ξανά τους αγώνες μας. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι καμία απαίτηση των πιστωτών – εκβιαστών δεν θα γίνει αποδεκτή. Για να εξασφαλίσουμε την επιστροφή όσων επί τόσα χρόνια μας λήστεψαν. 
 
Το συνέδριο της ΔΟΕ έχει μονάχα έναν δρόμο μπροστά του. Να αποφασίσει την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων με την έναρξη της νέας χρονιάς για να επιβάλλουμε ότι η Παιδεία και οι ανάγκες της θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή απέναντι στους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ». 
 
Αυτή είναι η πρόταση που θα στηρίξουν οι Παρεμβάσεις, για αυτό η «Τάξη μας» καλεί σε υπερψήφιση των αγωνιστών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια πανελλαδικά. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στο http://i-taksi-mas.blogspot.gr