Αντιρατσιστικό κίνημα
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πολεμικά σχέδια ενάντια στους πρόσφυγες

Μέσα στο καλοκαίρι η ΕΕ ετοιμάζεται να εξαπολύσει στη Μεσόγειο την EUNAVFOR ΜED με στόχο τη βύθιση των πλοιαρίων που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες για να γλυτώσουν από τους πολέμους, τη φτώχεια και τις καταστροφές.
 
Υποτίθεται ότι η επιχείρηση στοχεύει στους «δουλέμπορους», αλλά αυτό δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά. Αν ήθελαν οι ηγέτες της ΕΕ να απαλλάξουν τους πρόσφυγες από τους δουλέμπορους θα έστελναν φέρι, κρουαζιερόπλοια και εμπορικά να τους μαζέψουν αφήνοντας άνεργους εκείνους που εκμεταλλεύονται τον πόνο τους. 
 
Είναι σαν να καίγεται το σπίτι σου και αντί για πυροσβεστική να στέλνουν την αστυνομία να συλλάβει αυτόν που σου κρατάει τη σκάλα, έστω και επί πληρωμή. Και αφού σε κάνουν κάρβουνο πανηγυρίζουν ότι σε έσωσαν από τον εκβιασμό…  
 
Η επιχείρηση με την αρωγή του ΝΑΤΟ πραγματικό στόχο έχει την βαθύτερη εμπλοκή της ΕΕ στις χώρες της Μεσογείου, με επιχειρήσεις σε χωρικά ύδατα και εδάφη που δεν της ανήκουν, ξεκινώντας από τη Λιβύη – της οποίας την κυβέρνηση δεν φρόντισαν καν να ρωτήσουν – σε ένα νέο πόλεμο ενάντια στην «τρομοκρατία».
 
Ακόμα και ο εκπρόσωπος της ελεγχόμενης από τους ίδιους κυβέρνησης της Λιβύης Χάτεμ ελ Ουραϊμπι δήλωσε: «Η στρατιωτική επιλογή είναι απάνθρωπη, να στοχοποιούνται πλοία για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς αυτό ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Λίβυων αλιέων».
 
Κι όμως, ο υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς ζήτησε άπλωμα των επιχειρήσεων ώστε οι πολιτικές αυτές να επικεντρωθούν όχι μόνο στον άξονα Ιταλία - Λιβύη, αλλά να αφορούν και την ευρύτερη περιοχή, γιατί διαφορετικά θα αυξηθεί η πίεση στις «ανατολικές οδούς», και θα προκληθεί «αποσταθεροποίηση σε κράτη όπως η Αίγυπτος».
 
Με τέτοιου είδους δολοφονική και απάνθρωπη δράση οι χώρες της ΕΕ έχουν σκοπό να «μειώσουν» τον αριθμό των προσφύγων που θα δέχονται σε 20.000 το χρόνο, όπως έχει δηλώσει ο επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Αβραμόπουλος. Αλλά ακόμα και αυτούς τους 20.000 κονταροχτυπιούνται ποιος δεν θα τους πρωτοπάρει -με την Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ουγγαρία να αρνούνται τα αναλογικά κριτήρια που προτείνονται (συνολικός πληθυσμός, συνολική ανεργία, συνολικό ΑΕΠ, αριθμός των αιτούντων άσυλο, αριθμός ατόμων που έχουν επανεγκατασταθεί). 
 
Για να έχουμε μια αίσθηση των αριθμών, το 2014 υπέβαλαν αίτηση ασύλου στις 28 χώρες της ΕΕ, 357.425 πρόσφυγες. Από αυτές απορίφθηκαν οι 197.360 και εγκρίθηκαν -με καθεστώς πρόσφυγα, επικουρικής προστασίας, ανθρωπιστικών λόγων- 160.070 πρόσφυγες. Η Ελλάδα πέρσι έδωσε άσυλο μόλις σε 1.972 πρόσφυγες… Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη, έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς οι 30 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που, από τον περασμένο Ιανουάριο είχαν διατεθεί στην Υπηρεσία Ασύλου, αποχώρησαν προκειμένου να επιστρέψουν στους δήμους όπου υπηρετούσαν. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία στο εξής θα καταγράφει μόνο όσα αιτήματα ασύλου υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω Skype, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των αιτημάτων.
 
Αυτές οι επιθέσεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Μπορεί ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να θυσιάζουν τον αντιρατσισμό τους στον βωμό των Καμμένων και των Κοτζιάδων, αλλά το εργατικό και αντιρατσιστικό κίνημα δεν ξεχνάει: Σταμάτημα τώρα των πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ στη Μεσόγειο! Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!
 

“Το δέρμα τους δεν θα αξίζει ούτε δεκάρα”

«Ένα από τα βασικά συμπεράσματα του σημερινού Συμβουλίου είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Καμμένος, μετά την κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ την περασμένη βδομάδα.
 
Ο Καμμένος ανέφερε ότι το Συμβούλιο και ο γγ του ΝΑΤΟ αποδέχθηκαν την «ελληνική άποψη», ότι «ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες μπορεί να διακινηθούν και πιθανόν να διακινούνται τρομοκράτες προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδος».
 
Είναι κατάντια αυτή η «ελληνική άποψη» να εκπροσωπεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς» να πρωτοστατεί μέσω των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών στη χειρότερη ρατσιστική πολεμική επιχείρηση που ετοιμάζεται στη Μεσόγειο, ταυτίζοντας τους πρόσφυγες με την «τρομοκρατία», ότι πίσω από κάθε ταλαιπωρημένη μορφή μπορεί να κρύβεται ένας «τζιχαντιστής».
 
Είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει με τους υπόλοιπους 27 της ΕΕ για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης το καλοκαίρι προκειμένου να πνίξει την παραμικρή ελπίδα διαφυγής προσφύγων και μεταναστών από τη Λιβύη, την Συρία, την Αφρική, την Ασία. Υποκλινόμενοι, μάλιστα, στην χειρότερη ρατσιστική προπαγάνδα στην οποία τις τελευταίες μέρες έχουν επιδοθεί οι δημαγωγοί της άκρας δεξιάς από τη Λεπέν μέχρι την ιταλική Λίγκα και το UKIP στη Βρετανία. 
 
Πρόκειται για ψέματα. Σύμφωνα με την απάντηση του εκπρόσωπου της Κομισιόν όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο: «Καμία περίπτωση ‘τρομοκράτη’ δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα» ότι ήρθε σαν πρόσφυγας. Όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρώην πρεσβευτής της Ιταλίας στη Λιβύη Πιερίνι: «Μπορεί πολύ εύκολα να διεισδύσουν μεμονωμένα άτομα… όμως δεν είναι η σημαντικότερη τρομοκρατική απειλή,  δεδομένου ότι οι επιθέσεις που διαπράχθησαν το 2014 και το 2015 στην Ευρώπη έγιναν ΟΛΕΣ από Ευρωπαίους πολίτες…».  
 
«Οι πρόσφατες επιθέσεις στον Καναδά, τη Γαλλία, τη Δανία, τις ΗΠΑ προέρχονταν από πρόσωπα που έδρασαν από μόνα τους αλλά εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους» τονίζει από την πλευρά του ο ερευνητής Τσάρλι Γουίντερ. «Το να βάλεις έναν επιβεβαιωμένο τζιχαντιστή, ο οποίος πολέμησε και εκπαιδεύτηκε για μήνες ή και για χρόνια με το ISIS σε ένα πλοιάριο που κινδυνεύει να βυθιστεί δεν είναι και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να τον στείλεις στην Ευρώπη» επισημαίνει ο Κρίστιαν Νέλεμαν, διευθυντής νορβηγικού κέντρου μελετών (in.gr).
 
Ισχυρισμοί
 
Είναι προφανές ότι στερούνται και αλήθειας και λογικής οι ισχυρισμοί των ηγετών της ΕΕ. Δεν είναι οι πρόσφυγες, αλλά η πολιτική τους που δημιουργεί γεγονότα σαν την επίθεση στο Σαρλί Εμπντό στο Παρίσι ή την Κοπεγχάγη. Η πολιτική της συνέχισης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που άφησαν πίσω τους χάος από τη Λιβύη μέχρι το Ιράκ. Η πολιτική της ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο που δολοφόνησε πέρσι 2.500 άντρες, γυναίκες και παιδιά στη Μεσόγειο. Η πολιτική, τέλος, του πιο άγριου καθημερινού ρατσισμού ενάντια στους μετανάστες, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους που ζουν δεκαετίες ολόκληρες στην Ευρώπη. Μια πολιτική, που με κύριο στόχο τους μουσουλμάνους, έχει να ζήσει η Ευρώπη από την δεκαετία του ’30 και τη στοχοποίηση των Εβραίων.  
 
Πριν από λίγες μέρες, για παράδειγμα, γαλλικό δικαστήριο απάλλαξε τους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τη δολοφονία δύο μουσουλμάνων εφήβων σε προάστιο του Παρισιού, φτύνοντας στο πρόσωπο την εξέγερση που συγκλόνισε όλη τη Γαλλία για τρεις ολόκληρες βδομάδες πριν ακριβώς δέκα χρόνια, τον Οκτώβριο του 2005. 
 
Τότε αστυνομικοί είχαν κυνηγήσει δύο αγόρια, τον Zyed Benna και τον Bouna Traor, σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία. Οι αστυνομικοί ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Ενας τους μάλιστα ακούστηκε τότε να λέει στον ασύρματο της αστυνομίας: «Εάν μπουν στις εγκαταστάσεις, το δέρμα τους δεν θα αξίζει ούτε δεκάρα…» 
 
Τα κοσμικά δικαστήρια της πολιτισμένης Γαλλίας τους δικαίωσαν απόλυτα.
 

Η “ατζέντα” Κάμερον

Την νίκη του στις εκλογές σπεύδει να μετατρέψει σε νέα ρατσιστική ατζέντα ο Κάμερον στη Βρετανία. Μόνο που στο στόχαστρο βρίσκονται αυτή τη φορά (και) οι μετανάστες από χώρες της ΕΕ. 
 
«Εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύουμε ότι είναι σωστό για εμάς να μειώσουμε τα κίνητρα για τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν εδώ. Οι αλλαγές στο σύστημα πρόνοιας, προκειμένου να μειωθεί η μετανάστευση εντός της ΕΕ θα αποτελέσει απόλυτη απαίτηση στην επαναδιαπραγμάτευσή μου» δήλωσε ο Κάμερον πριν τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.
 
Δήλωσε επίσης ότι θα επεκτείνει την αρχή «απέλαση πρώτα, έφεση αργότερα» που ισχύει για «ξένους εγκληματίες» σε όλους τους μετανάστες.
 
Γεννήθηκες στην Δαμασκό, την Καμπούλ, τη Λιβύη; Είσαι εγκληματίας μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Τώρα και στην Αθήνα…