Εργατικό κίνημα
Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Στις 3 και 4 Ιούνη θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ, της μεγαλύτερης δημοσιογραφικής συνδικαλιστικής ένωσης στην Αττική. Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά δίνει το παρών με το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, του σχήματος που συσπειρώνει αγωνιστικές συλλογικότητες (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος) και πλήθος αντένταχτων αγωνιστών. 
 
“Μεγαλοεκδότες, καναλάρχες και κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει με επιτυχία την τακτική του κατακερματισμού και της συκοφάντησης. Εμείς μπορούμε και οφείλουμε να απαντήσουμε οικοδομώντας μια νέα ενότητα στη βάση – δημοκρατική, ακηδεμόνευτη, ριζοσπαστική, αγωνιστική, ανατρεπτική. Απέναντι στις συντεχνιακές και καθεστωτικές λογικές, να αντιτάξουμε τη δύναμη της αλήθειας και των πολλών, τη δύναμη που μας δίνει το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είμαστε σάρκα από τη σάρκα της κοινωνίας και όχι εχθρός της” δηλώνουν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, έχοντας διαμορφώσει ένα διεκδικητικό πλαίσιο αγώνα για το δικαίωμά στη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς χωρίς μπλοκάκια και μαύρα, συλλογικές συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και παροχές υγείας για όλους, άμεση ένταξη στην ΕΣΗΕΑ και πλήρη κάλυψη των συναδέλφων μας σε όλα τα ΜΜΕ, αποφασιστική και άμεση ενίσχυση των ανέργων, κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών, ενιαίο κλαδικό συνδικάτο και ταμείο, αντικειμενική ενημέρωση για την κοινωνία, διαγραφή του χρέους. 
 
Στο φλέγον ζήτημα της, ΕΡΤ η Πρωτοβουλία επαναλαμβάνει την απαιτηση για αυτοδιαχειριζόμενη και ελεγχόμενη από την κοινωνία, με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που αγωνίζονται ηρωικά επί δύο χρόνια – όχι ένα κακέκτυπο του παλιού κυβερνητικού φερέφωνου ή της ΝΕΡΙΤ.