Αντιρατσιστικό κίνημα
Στο πλευρό του Ουαλίντ

Την Τετάρτη 27 Μάη συνεχίζεται στα δικαστήρια του Πειραιά η δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος είχε βρεθεί  πριν από 2,5 χρόνια αλυσοδεμένος στη Σαλαμίνα, από τον πρώην εργοδότη του Γ. Σγούρδα, τον γιο του  Σταμάτη, που όπως αποκαλύφθηκε είναι Χρυσαυγίτης και άλλα δύο φασιτοειδή τον Γ. Ζαχαριάδη και τον Φ. Ζότο. Οι βασανιστές του Ουαλίντ έχουν προσπαθήσει συστηματικά να τρομοκρατήσουν, τον ίδιο και τον αδερφό του ώστε να μην εμφανιστούν στα δικαστήρια. 
 
Ενώ η δίκη φτάνει προς το τέλος της, με τα στοιχεία να είναι συντριπτικά για τους τέσσερις κατηγορούμενους, έγινε πριν από μερικές μέρες νέα επίθεση εκφοβισμού του Ουαλίντ. Συγκεκριμένα δύο άντρες εισέβαλαν το βράδυ της 9ης Μάη στο σπίτι του στη Σαλαμίνα, σπάζοντας το τζάμι της πόρτας. Προχώρησαν σε καταστροφές χωρίς να κλέψουν κάτι, ενώ τράπηκαν σε φυγή όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός φίλου του Ουαλίντ. 
 
Ο αγώνας του Ουαλίντ Ταλέμπ για δικαιοσύνη, έχει τη στηριξη όλου του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος. Την Τετάρτη 27/5, αντιρατσιστικές κινήσεις και αλληλέγγυοι θα βρίσκονται για άλλη μία φορά στο πλευρό του, απαιτώντας να μπουν φυλακή οι φασίστες βασανιστές, να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά. Η συγκέντρωση είναι στις 9πμ στα δικαστηρια του Πειραιά.