Πολιτισμός
Χαλάνδρι: Εμπρησμός στη Ρεματιά

Στις 18 Μάη "άγνωστοι" πυρπόλησαν το Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Τα σκόρπια γκαζάκια που βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες και το λούσιμο της ξυλείας με εύφλεκτα υγρά αποδεικνύουν καθαρά ότι πρόκειται για πράξη εμπρησμού, ο οποίος προσωρινά έθεσε σε κίνδυνο και τις κατοικίες της περιοχής! Η πράξη αυτή είχε στόχο το ιστορικό δημοτικό θέατρο της πόλης, την μοναδική υποδομή που για χρόνια συνοδεύει την ανάγκη των κατοίκων της για πολιτισμό και αναψυχή. Είναι χτύπημα στην εργατική τάξη και τους πολίτες της περιοχής.
 
Η τοπική κοινωνία, φορείς, δήμος και ο κόσμος αντέδρασαν άμεσα και έσπευσαν να καταδικάσουν την πράξη και να βοηθήσουν όπως μπορούν  στην αποκατάσταση. Ήδη προγραμματίζεται στις 6 Ιούνη το θέατρο να είναι και πάλι πανέτοιμο, ενώ  αυτή την Πέμπτη 28 Ιούνη στις 8.30 μμ οργανώνεται μεγάλη συναυλία στον χώρο με την αφιλοκερδή συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.
 
Σαν ΣΕΚ Χαλανδρίου, καταδικάζουμε τον εμπρησμό. Θέλουμε το θέατρό μας πίσω, ανοιχτό για όλο τον λαό, στηρίζουμε κάθε ενέργεια που έχει στόχο την ανακατασκευή  και απόδοσή του, ώστε να φιλοξενεί στο μέλλον δράσεις έξω από το καθαρά εμπορευματοποιημένο πλαίσιο του «πολιτισμού της αγοράς».
 
ΣΕΚ Χαλανδρίου