Κάτω τα χέρια από τον Τζαβέντ Ασλάμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης καλούν η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα, την Παρασκευή 21/8 στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζεται ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, μετά από στημένες μηνύσεις δύο αστυνομικών. 

Ο Τζαβέντ Ασλάμ παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της απείθειας, εξύβρισης και απειλής, γιατί σε έλεγχο από ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου, διαμαρτυρήθηκε για τις χειροπέδες που του έβαλαν και για τη χυδαία και ρατσιστική συμπεριφορά τους απέναντι σε κλιμάκιο της Πακιστανικής Κοινότητας που επέστρεφε από τον Μαραθώνα όπου πραγματοποιούσε περιοδεία. 

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου όπου ο Τζαβέντ περνούσε από αυτόφορο, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος του Τζαβέντ Ασλάμ, ζήτησε, προκειμένου να αρχίσει η δίκη, να υπάρξει η αυτοπρόσωπη παρουσία των τριών αστυνομικών, που συνέλαβαν τον Τζαβέντ Ασλάμ, καθώς και να προσκομιστεί στο δικαστήριο το ηχητικό της συνομιλίας τους από τον ασύρματο με την Άμεση Δράση, το οποίο αναφέρεται στη δικογραφία. Το δικαστήριο κράτησε την υπόθεση μέχρι τις 4μμ, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί, οπότε ανέβαλε την εκδίκαση για τις 21 Αυγούστου, στις 12μμ.

“Υπάρχουν ευθύνες τόσο στην κεντρική ιεραρχία της ΕΛΑΣ όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, επειδή προφανώς ο Τζαβέντ Ασλάμ δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές τόσο για την πολύχρονη δράση του όσο και ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής”, ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα. “Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η εκστρατεία ισλαμοφοβίας και ρατσισμού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της δράσης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος με τις στημένες μηνύσεις αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ, ας πάρει θέση. Καλύπτει ο ίδιος τις ενέργειες της ΕΛΑΣ για την ποινικοποίηση της δράσης του Τζαβέντ Ασλάμ; Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Τζαβέντ Ασλάμ και την παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών αστυνομικών”.