Οι εφοπλιστές στηρίζουν Τσίπρα!

Όσοι είχατε την τύχη να ταξιδέψετε έστω για λίγες μέρες σε κάποιο νησί, μπορεί να πήρατε στα χέρια σας το περιοδικό που μοιράζει δωρεάν η Blue Star στα πλοία της. Λέγεται «Ακτή Μιαούλη» και το τεύχος της 6 Αυγούστου έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Κοινή πλεύση κυβέρνησης και εφοπλιστών κόντρα στους ξένους ανταγωνιστές»!

Μέσα έχει συνέντευξη με τη Λούκα Κατσέλη που δηλώνει ότι «Μαζί θα περάσουμε τον κάβο», συνέντευξη με τον αρμόδιο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα που δηλώνει ότι «Η δυναμικότητα της ναυτιλίας μας γεννά αντιδράσεις από ανταγωνιστικά συμφέροντα» και συνέντευξη με τον James K. Galbraith που εξηγεί ότι «Τσίπρας και Βαρουφάκης ενήργησαν συνειδητά».

Αν κάποιος αμφιβάλει για το ποιο είναι το περιεχόμενο της «κοινής πλεύσης», κορυφαίος θεσμικός παράγοντας της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας εξηγεί ότι το ζήτημα είναι να μην αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών.

Και αν κάποιοι έχουν αυταπάτες για την οικονομική επιφάνεια του εφοπλισμού της «Ελλαδίτσας», στο ίδιο τεύχος υπάρχει ρεπορτάζ ότι «η Καραϊβική η επόμενη μεγάλη αγορά της Attica Group”.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς! Το θράσος των πιο πλούσιων φοροφυγάδων ή την κατάντια ενός ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε μιλούσε για σύγκρουση με τους «ολιγάρχες».

Η Attica Group είναι μέλος τoυ ομίλου Marfin Investment Group ο οποίος ελέγχει πολλές επιχειρήσεις από το χώρο της βιομηχανίας τροφίμων μέχρι τον τραπεζικό κλάδο όπου είχε διαπρέψει ιδιαίτερα στην Κυπριακή χρεοκοπία.