Διεθνή
Ιταλία: Μάχη κατά της ομοφοβίας

Ενα εκατομμύριο κόσμος διαδήλωσε το περασμένο Σάββατο σε ολόκληρη την Ιταλία για το δικαίωμα σε ισότιμο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με τους οργανωτές.
 
Από τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία, τη Νάπολη, το Παλέρμο μέχρι 85 ακόμη πόλεις, οι διαδηλωτές βγήκαν στις πλατείες με τις πολύχρωμες σημαίες του κινήματος LGBTQ, με ξυπνητήρια και το σύνθημα “Ξύπνα”. Το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο πλασάρει την κυβέρνησή του ως υπερ-μοντέρνα και αντι-λαϊκιστική, βρίσκεται ανίκανο να υποστηρίξει την ίδια του τη νομοθετική πρωτοβουλία. 
 
Ο Ρέντσι αφήνει τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να ψηφίσουν “κατά συνείδηση”. Την ίδια στιγμή, οι δεξιοί σύμμαχοι του Ρέντσι, που προέρχονται από το κόμμα του Μπερλουσκόνι, κάνουν ανοιχτή καμπάνια κατά του νομοσχεδίου και ιδιαίτερα κατά της δυνατότητας τεκνοθεσίας. Ο “σύμμαχος” Αντελίνο Ανφάνο δηλώνει ότι όσοι -γκέι ή στρέιτ- χρησιμοποιούν παρένθετη μήτρα θα πρέπει να διώκονται. Στις 30 Γενάρη η Δεξιά προετοιμάζει κινητοποίηση ενάντια στο νόμο. Στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία πρόσφατα άνοιξε ο δρόμος για γάμους ομόφυλων. Σε χώρες που το Βατικανό έχει την τελευταία λέξη, αποδεικνύεται ότι το πεζοδρόμιο μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από καρδινάλιους, δεσπότες και ρατσιστές.