Ανυποχώρητοι μέχρι τη νίκη!

Αυτή η απεργία είναι ο μεγαλύτερος ξεσηκωμός από την εποχή της Μεταπολίτευσης, και αυτό λέει πολλά σε μια χώρα που έχει δει πανεργατικούς σεισμούς ξανά και ξανά από το 1985 μέχρι το 2008. Ας ακούσουν το μήνυμα καλά τα «διευθυντήρια», από τον Τρισέ μέχρι τον Προβόπουλο και από τη Μέρκελ μέχρι τον Παπανδρέου: Τα μέτρα δεν θα περάσουν! Η εργατική τάξη και η νεολαία σε αυτή τη χώρα έχουν γκρεμίσει χούντες με τανκς, δεν θα γονατίσουν μπροστά σε «χούντες» με spread!

Αυτό το φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στους απεργούς της 24 Φλεβάρη και στην απόφαση να συνεχίσουμε μέχρι να νικήσουμε.

Διαβάστε στη διπλανή σελίδα την ανάλυση για την κρίση και πόσα ψέματα κρύβουν οι ισχυρισμοί της κυρίας Μέρκελ. Κηφήνες είναι οι τραπεζίτες και όχι οι εργάτες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας. Ψέμα, όμως, είναι και ο ισχυρισμός ότι η δύναμη βρίσκεται στα χρηματοκιβώτια της Φραγκφούρτης ενώ εμείς βρισκόμαστε σε αδυναμία. Οι τραπεζίτες τρέμουν την προοπτική της χρεοκοπίας. Το πάγωμα της πληρωμής των τόκων για το δημόσιο χρέος θα ήταν πανίσχυρο όπλο, αλλά η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει παραδώσει την οικονομική πολιτική στα χέρια των τραπεζιτών προδίδοντας όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της.

Αυτό δεν είναι το μόνο όπλο που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Διαβάστε στο σαλόνι αυτού του φύλλου της Εργατικής Αλληλεγγύης μια σειρά από προτάσεις για ένα Πρόγραμμα Ανατροπής που απαντάει βήμα - βήμα στα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας. Οι εργάτες έχουν τις δικές τους εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε αυτό το σύστημα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε δουλειά, ούτε κανονικό μεροκάματο, σύνταξη, μόρφωση, περίθαλψη για όλους.

Το ζήτημα είναι να αρχίσουμε να επιβάλλουμε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις. Εδώ βρίσκεται το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα της Πανεργατικής. Αυτό το απεργιακό ποτάμι είναι η δύναμη που μπορεί να κάνει πράξη ένα πρόγραμμα ανατροπής. Γι΄ αυτό χρειάζεται να παλέψουμε για τη συνέχεια, για τον συντονισμό, για την κλιμάκωση του απεργιακού κινήματος. Να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της προηγούμενης απεργιακής έκρηξης του 2008 για το ασφαλιστικό, να οργανώσουμε τη δράση από τα κάτω σαν αντίδοτο για τα πραξικοπήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών που ενδίδουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς.

Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε για όλα αυτά. Το σημερινό απεργιακό κίνημα διαθέτει μεγαλύτερες αντικαπιταλιστικές δυνάμεις από κάθε προηγούμενη φορά. Χιλιάδες και χιλιάδες απεργοί μπαίνουν στη μάχη κουβαλώντας εμπειρίες και ιδέες σύγκρουσης με το σύστημα. Αυτή τη δύναμη μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Στον καθένα και στην καθεμιά που θέλει να φτάσουμε εκεί, η Εργατική Αλληλεγγύη λέει: Ελάτε να παλέψουμε μαζί, μέχρι τη νίκη!