Μαθητές, εκπαιδευτικοί μαζί

«Πήγαμε στο 16ο σχολείο μετά την αντιφασιστική συναυλία και διαδήλωση στην Πανόρμου. Τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ. Μοιράζαμε την προκήρυξη για την απεργία και στους μαθητές και στους καθηγητές. Ένας μαθητής έκανε εξόρμηση μαζί μας. Δεν υπήρχε φόβος για τους φασίστες όπως στις προηγούμενες φορές που πήγαμε στο σχολείο», μας μετέφερε ο Βασίλης Μάραντος από τους Αμπελόκηπους.

Φοιτητές

Με σύνθημα «φοιτητές και εργάτες μαζί για την επιτυχία της απεργίας» οι πυρήνες του ΣΕΚ στις σχολές επισκέφτηκαν εργαζόμενους τόσο στις σχολές τους όσο και σε γειτονικούς εργατικούς χώρους.

«Οργανώσαμε εξόρμηση στους Διοικητικούς στην σχολή μου. Δεν είναι από τα πιο οργανωμένα κομμάτια και συνήθως δεν κατεβαίνουν στις απεργίες. Τώρα ήταν πιο μπροστά τα πράγματα. Μας έλεγαν για παράδειγμα ότι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που έχουν φάει λεφτά από τα ταμεία, αλλά ότι υπάρχει η κρίση του συστήματος συνολικά. Πολλοί θα κατέβουν και στην διαδήλωση», μας τόνισε ο Ραφαήλ Καστρίτσης από το Χαροκόπειο.

«Κάναμε παρέμβαση στην Εφορία του Ζωγράφου. Γεμίσαμε με αφίσες για την πανεργατική τους τρεις ορόφους του κτιρίου και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Υπήρχε οργή απέναντι στο κλείσιμο της απεργίας τους. Έλεγαν ότι όσοι την έκλεισαν είναι ξεπουλημένοι και ότι θα κατέβουν όλοι στην απεργία. Κάποιοι μας έλεγαν ότι οι άλλοι κλάδοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους εφοριακούς. Εμείς τους απαντούσαμε ότι η τάξη πρέπει να είναι ενωμένοι. Δώσαμε 4 εφημερίδες. Ένας εργαζόμενος αγόρασε και το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω και μας έδωσε το τηλέφωνο του για να επικοινωνήσουμε ξανά», μας είπε η Ειρήνη Γαντερί από την Φιλοσοφική.

Εξορμήσεις στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια οργανώθηκαν ακόμα στο Πάντειο, στην Νομική, στο Μαθηματικό και σε άλλες σχολές πανελλαδικά.