Εκπαιδευτικοί

Γενική συνέλευση έγινε την περασμένη βδομάδα στο Σύλλογο Δασκάλων του νομού Χανίων. «Στην απεργία στις 10/2 ο Σύλλογός μας είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε όλη τη χώρα» μας λέει ο Σεραφείμ Ρίζος, «περίπου το 70% των δασκάλων συμμετείχε στην απεργία. Κλιμάκια συνδικαλιστών περιόδευσαν σε όλο το νομό και συζήτησαν με τους συνάδελφους και το ίδιο προσπαθούμε και ενόψει της απεργίας στις 24 Φλεβάρη. Στη συνέλευση αποφασίσαμε να προτείνουμε στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ 48ωρη απεργία 16-17 Μάρτη, και αν δεν βγει από τα τριτοβάθμια όργανα, να πάρουν αποφάσεις η ΔΟΕ και οι άλλες Ομοσπονδίες, καθώς και οι κατά τόπους σύλλογοι».

«Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας-υπερασπίζουμε τις κατακτήσεις μας-όχι στα κυβερνητικά μέτρα-όχι στο σύμφωνο σταθερότητας-απαιτούμε δίκαιη αναδιανομή του πλούτου-πρώτα και πάνω από όλα οι ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων. Ολοι στην απεργία 24 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση 11πμ στην παραλία της χώρας!»

Το παραπάνω κάλεσμα είναι από την αφίσα της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων για την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη χώρα στη Νάξο. «Στις 10 Φλεβάρη, πάνω από 50 συνάδελφοι συμμετείχαν με το πανώ της ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση που οργανώσαμε στη χώρα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Θάλεια Μπαρδάνη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ.