Μετά και τη δολοφονία στο Βύρωνα - Να αφοπλιστεί η Αστυνομία

«Απαλλάξαμε την κοινωνία από την παρουσία των πιο βίαιων κακοποιών που έχει αντιμετωπίσει η Αστυνομία μέχρι σήμερα» δήλωσε ο διοικητής Ασφάλειας Γιάννης Δικόπουλος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ (20/2). Όμως το ερώτημα που γεννιέται είναι πώς θα απαλλαγεί η κοινωνία από τους πραγματικούς δολοφόνους. Την αστυνομία και την ρατσιστική και επικίνδυνη πολιτική του Χρυσοχοϊδη.

Ο θάνατος του 25χρονου μετανάστη ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα. Το θύμα ήταν Αλβανός και άρα σύμφωνα με τα ρατσιστικά κριτήρια των αστυνομικών θεωρήθηκε ύποπτος. Γι´ αυτό άλλωστε και δεν πέθανε από μία σφαίρα που τον βρήκε τυχαία. Στο νεκρό σώμα του βρέθηκαν πέντε διαμπερή και τέσσερα «τυφλά» τραύματα από όπλο αστυνομικού.

Ενέδρα

Είναι καθαρή τύχη το γεγονός ότι αυτή η «επιτυχημένη» επιχείρηση δεν κόστισε τη ζωή και άλλων ανθρώπων. Μέρα μεσημέρι, σε μία κατοικημένη περιοχή, με καταστήματα και σπίτια και σε μικρή απόσταση από το 8ο Δημοτικό Σχολείο, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να στήσουν ενέδρα για να συλλάβουν τους δύο καταζητούμενους ενώ γνώριζαν ότι διέθεταν καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Συνολικά υπολογίζεται ότι στη διάρκεια της συμπλοκής ρίχθηκαν 90 σφαίρες και πέντε χειροβομβίδες. Από καθαρή τύχη δεν σκοτώθηκαν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι.