Εφορίες

Με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης στις 19/2 ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Βοιωτίας-Ευβοίας καταγγέλλει «την ´υποτακτική´ στάση της ηγεσίας της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. που υιοθετεί την κυβερνητική πολιτική & αναστέλλει κινητοποιήσεις, αντίθετα με τις ανάγκες & τις διαθέσεις των συναδέλφων, τις αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, Συνεδρίων ακόμη και του ίδιου του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας» και καλεί όλους τους Συλλόγους της χώρας να «συντονιστούν ώστε να παρθούν αποφάσεις για 48ωρη απεργία στις 25-26 Φλεβάρη». 

Στη ΔΟΥ Κιλκίς, οι εργαζόμενοι μαζεύουν υπογραφές ζητώντας «τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα ´εκλογή νέας ηγεσίας της ΠΟΕ-ΔΟΥ» και προτείνοντας «απεργιακές κινητοποιήσεις την τελευταία βδομάδα του μήνα μέχρι να δικαιωθούμε». Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Εφοριακών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας οι οποίοι προσανατολίζονται σε απόφαση για κινητοποιήσεις στις 25-26/2. Ηδη από την προηγούμενη γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι του Συλλόγου είχαν αποφασίσει να προτείνουν στην ΠΟΕ ΔΟΥ κλιμάκωση με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Όπως αναφέρεται σε καταγγελία που υπογράφεται από εργαζόμενους:

Καταγγέλουμε

«Καταγγέλλουμε απερίφραστα, την πλειοψηφία της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. για την κατάπτυστη απόφασή της να αναστείλει την προκηρυγμένη απεργία για τις 17/2/2010. Η ενέργεια αυτή είναι πραξικοπηματική και παράνομη γιατί την μόνη εξουσιοδότηση που είχε η Ε.Ε. με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, ήταν να καθορίσει νέα 48ωρη απεργία. Δεν είχε κανένα ούτε ηθικό, ούτε τυπικό δικαίωμα να αποφασίσει αναστολή της ήδη διακηρυγμένης απεργίας, ξεπουλώντας με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τον αγώνα, τις αγωνίες και τελικά το εργασιακό μέλλον δεκαπέντε χιλιάδων εφοριακών. Δεν αποδεχόμαστε και δεν νομιμοποιούμε τέτοιες πραξικοπηματικές ενέργειες. Δεν θα αποδεχτούμε μοιρολατρικά τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Απαιτούμε τώρα: Εκτακτο Συνέδριο, Πρόγραμμα Δράσης με 48ωρες απεργίες, συντονισμό με άλλους κλάδους του Υπ. Οικονομικών, με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων».

«Δεν πρέπει να περάσει αυτό το πραξικόπημα» μας λέει ο Μάκης Γεροντίδης συνδικαλιστής από την ´Εργατική Αλληλεγγύη´. «Χρειάζεται να γίνουν σε όλους τους Συλλόγους γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουμε απεργίες - και ας τις ονομάσουν ´παράνομες´ - ούτως ή άλλως και νόμιμοι να ήμασταν ´παράνομους´ θα μας έβγαζαν όπως τους τελωνειακούς. Είναι σωστό, ότι πρέπει να αλλάξει η πλειοψηφία στην Ομοσπονδία, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να βγούμε σε αγώνες και όχι οι εκλογές». Την Πέμπτη 25/2 γίνεται η γενική συνέλευση των εφοριακών της Αττικής, ενώ για την Τρίτη 23/2 ήταν προγραμματισμένη η συνέλευση της Θεσσαλονίκης.