Εργατικό κίνημα
Eκλογές στους δασκάλους και στους καθηγητές

Eκλογές στους δασκάλους

Εκλογές έγιναν την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στο Σύλλογο Δασκάλων Αριστοτέλης. Στις εκλογές ψήφισαν 898 δάσκαλοι και δασκάλες και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Εγκυρα 859, ΔΑΚΕ 288 ψήφους και 3 έδρες ( 293 και 3 έδρες στις εκλογές του 2005), ΑΑΚ (Παρεμβάσεις) 222 ψήφους και 2 έδρες (230 και 2 έδρες), ΠΑΣΚ 132 ψήφους και 1 έδρα (129 και 1 έδρα), ΕΣΑΚ 118 ψήφους και 1 έδρα (117 και 1 έδρα), Αυτ. Παρέμβαση 34 ψήφους (40 ψήφους), ΟΚΔΕ 19 ψήφους (16 ψήφους) και η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ που συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές με δικό της ψηφοδέλτιο πήρε 45 ψήφους. 

Ο Σύλλογος Αριστοτέλης ήταν από τους πιο μαχητικούς Συλλόγους στη διάρκεια της απεργίας των έξι εβδομάδων των δασκάλων. Η πτώση της ΔΑΚΕ στις εκλογές θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αισθητή αν η αριστερά είχε δώσει την κόντρα με την ΔΑΚΕ στη διάρκεια της απεργίας. Ωστόσο η ΔΑΚΕ κατάφερε να κρατήσει την τρίτη της έδρα με υπόλοιπο 42 ψήφους, δηλαδή λιγότερο από τους ψήφους της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ. Είναι φανερό ότι και στον Αριστοτέλη οι δάσκαλοι ψήφισαν την απεργία τους. Το ποσοστό της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ που στο πρώτο κατέβασμά της πήρε 5,46% είναι ένα ακόμα δείγμα της διάθεσης της βάσης να συνεχίσουν τις μάχες κόντρα στη Γιαννάκου και την Παιδεία της αγοράς.

Και στους καθηγητές

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ γίνονται την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στη Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας. Η Ντίνα Γκαρανέ από την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Κίνησης. 

"Με το πανεκπαιδευτικό μέτωπο του φθινοπώρου διαμορφώσαμε ένα ευνοϊκό κλίμα για τις διεκδικήσεις μας και παρόλη την υποχώρησή του, υπάρχει η απεργιακή προοπτική το Γενάρη, στην εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ", αναφέρει η προκήρυξη που κυκλοφόρησε η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ. "Στο χέρι μας είναι να οργανώσουμε τη μάχη του "όχι" από τώρα και να μην αφήσουμε τις διαθέσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας, να τη μετατρέψουν σε μία συμβολική και μεμονωμένη αντίδραση όπως έγινε στις 29/11 όταν συζητιόταν στη Βουλή η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και τα ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ απαντούσαν με στάση εργασίας που ούτε αυτή δεν οργάνωσαν. Να επιδιώξουμε και να πετύχουμε τη μαζική κινητοποίηση του κόσμου της εκπαίδευσης και γενικότερα των εργαζομένων και της νεολαίας κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ οι αντιδράσεις απέναντι στην επιλογή της ηγεσίας να ψηφίσει υπέρ παίρνουν μορφή οργανωμένης ανταρσίας. Εξάλλου η σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι γενικευμένη και η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 13/12 ενάντια στον προϋπολογισμό είναι ένα βήμα για να οργανώσουμε τη μάχη του Γενάρη".