Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αλλος ένας “άθλος” Ψωμιάδη

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 23/11/2006, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της «Οικολογίας Αλληλεγγύης» νομαρχιακό σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο κατατέθηκε πρόταση ψηφίσματος που αφορά την σύλληψη του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ. Η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε από όλη την αντιπολίτευση. 

Η πλειοψηφία όμως του Νομαρχιακού Συμβουλίου το απέρριψε μετά και από την παρέμβαση του νομάρχη κ. Π. Ψωμιάδη ότι «δεν ξέρουμε τι συμβαίνει και δεν είμαστε Υπουργείο Εξωτερικών». 

Η επιλεκτικότητα του κ. Π. Ψωμιάδη είναι «αξιοζήλευτη»: μόνο όταν τον συμφέρει αντικαθιστά τους Υπουργούς, είτε τον Εξωτερικών είτε οποιονδήποτε άλλον. Ακολουθεί η πρόταση ψηφίσματος: 

 

Πρόταση Ψηφίσματος / Προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ 

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΩΝ

«Η σύλληψη του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ είναι μια ενέργεια της κυβέρνησης εκδικητική για τη δράση του στην καταγγελία των απαγωγών των Πακιστανών.

Είναι προκλητικό την ώρα που Πακιστανικό Δικαστήριο αρνήθηκε να βγάλει απόφαση για τις στημένες κατηγορίες περί λαθραίας διακίνησης προσώπων σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ με αιτιολογία «ότι πρόκειται για πολιτική διαμάχη», να επεμβαίνει με εντολή της χούντας του Πακιστάν ο υπουργός Δημ. Τάξης Β. Πολύδωρας, υπερβάλλοντας σε ζήλο κι έναν στρατοδίκη. Και μάλιστα να τον φυλακίζει, όταν και τα ελληνικά δικαστήρια πριν ένα μήνα τον αθώωσαν για παρόμοια κατηγορία.

Στο πρόσωπο του Τζαβέντ Ασλάμ, διώκεται μια γενναία φωνή καταγγελίας στις απαγωγές 28 Πακιστανών, που οργάνωσαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Γ. Βουλγαράκη και την ΕΥΠ. Διώκεται το αντιπολεμικό κίνημα, που υπεράσπισε τους Πακιστανούς από τις ρατσιστικές επιθέσεις του υπουργού Β. Πολύδωρα, που καταλόγισε τις απαγωγές στους ίδιους, γιατί είναι τάχα το «εθνικό τους σπορ»! Διώκεται το κίνημα ειρήνης, που παλεύει για τον τερματισμό της κατοχής στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη. Διώκεται το κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητά να σταματήσει το κουκούλωμα των απαγωγών των Πακιστανών και η ποινικοποίηση των φωνών αντίστασης στο Διεθνές Παρακράτος αλλά και στις κυβερνήσεις που κάνουν πλάτες με απαγωγές, μυστικές φυλακές και υποκλοπές».

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι: 1. Χατζησάββας Γρηγόρης 2. Τρεμόπουλος Μιχάλης 3. Αλεξανδρίδης Κυριάκος 4. Αργυρίου Άγγελος 5. Ευσταθίου Δώρα 6. Ζιώγας Γιάννης 7. Ιωαννίδης Γιάννης 8. Καρασσαβίδου Συλβάνα 9. Λεμπτετλής Ιωάννης 10. Μαυρομματίδης Δημήτρης 11. Σπυριδάκης Μιχάλης 12. Τοπαρλάκη Μάρα 13. Τούρτα Μαρία