Περιβάλλον
Kάτω τα χέρια από το Μητροπολιτικό Πάρκο

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο 7ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας, δεκάδες εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για το μέλλον του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. Το συντονιστικό αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή συσπείρωσε τοπικούς φορείς, δημοτικές κινήσεις, συνδικαλιστικούς φορείς. 

Η τεράστια έκταση 4.500 χιλιάδων στρεμμάτων με βάση μελέτη καθηγητών του Πολυτεχνείου μπορεί να διαμορφωθεί σε πνεύμονα οξυγόνου για τα εκατομμύρια των κατοίκων της Αττικής. Μόνο που δεν έχουν την ίδια γνώμη η κυβέρνηση, ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Χριστόδουλος. Ο Χριστόδουλος «άκουσε» μητροπολιτικό πάρκο και έτρεξε να προσθέσει στο χώρο την ανέγερση της νέας Μητρόπολης! Ο υπουργός Πολιτισμού Βουλγαράκης εκχωρεί στον διευθύνοντα σύμβουλο των Ολυμπιακών Ακίνητων το δικαίωμα να επεκτείνει τις «προσωρινές» εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον σε μόνιμες ώστε να διατίθεται για εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις κερδοσκοπικού χαραχτήρα. Μάλιστα το μακρύ χέρι του Βουλγαράκη, συνηθισμένο σε παρακρατική δράση από την προηγούμενη θητεία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ανατρέπει αποφάσεις εισαγγελέων που καλούν τα Ολυμπιακά Ακίνητα να παραδώσουν έγγραφα της εταιρίας στον δικηγόρο Κώστα Διάκο, επιτρέποντας έτσι προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας για την Υπερνομαρχία Κώστας Σπανόπουλος πρότεινε την οργάνωση μαζικής κινητοποίησης με κάλεσμα σε ολόκληρη την Αττική και σύνδεση με κινήσεις από άλλες περιοχές. Αγωνιστές από το Κίνημα Πόλης του Ζωγράφου πρότειναν διαδήλωση στην Βουλή από το Πάρκο Γουδή. Η ΕΜΔΥΔΑΣ πρότεινε τον συντονισμό με τους αγώνες στο Ασκληπιείο Βούλας και το Σωτηρία όπου οι συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σημαίνουν το ροκάνισμα του ΕΣΥ αλλά και δασικών εκτάσεων για χάρη των Αποστολόπουλων. 

Η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ πρότεινε τον συντονισμό με τους φοιτητές της Πανεπιστημιούπολης και τους εκπαιδευτικούς ενόψει της κινητοποίησης κατά του άρθρου 16, όπως και με εργαζόμενους για να φτάσουμε σε ένα πετυχημένο συλλαλητήριο. Η σύσκεψη κατέληξε σε ψήφισμα διαμαρτυρίας αλλά και στην απόφαση να ορίσει σύντομα μέρα για διαδήλωση στις αρχές του 2007 και κύκλο εκδηλώσεων στις γειτονιές.