Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
“Λαϊκό Δικαστήριο” οργάνωσε η Πακιστανική Κοινότητα

Πλημμύρισε από κόσμο η αίθουσα της "Μηχανικής Καλλιέργειας" στη Νίκαια την Κυριακή 3 Δεκέμβρη

Χιλιάδες μετανάστες από το Πακιστάν συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 3 Δεκέμβρη σε ένα μαζικό “λαϊκό δικαστήριο” που έγινε στην αίθουσα της “Μηχανικής Καλλιέργειας” στη Νίκαια, με στόχο να αποκαλύψουν τη σκευωρία που έχει στήσει ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα κατά του Τζαβέντ Ασλάμ και της Πακιστανικής Κοινότητας.

Το λόγο πήραν δεκάδες μετανάστες από το Πακιστάν, καθώς και τρία από τα θύματα των απαγωγών. Για πρώτη φορά τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν τόσο πλατειά και μαζικά και να αποκαλύψουν όχι μόνο τα όσα έγιναν στην περίπτωση των απαγωγών, αλλά και τους εκβιασμούς που εξαπέλυσε στη συνέχεια ο πρέσβης του Πακιστάν απέναντι στα θύματα των απαγωγών για να αποσύρουν τις καταγγελίες τους. Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ υποσχέθηκε στην ομιλία του ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την αποκάλυψη της σκευωρίας και την τιμωρία των ενόχων για τις απαγωγές και κάλεσε όποιον θέλει να πάρει το λόγο. Αμέσως σχηματίστηκε μία τεράστια ουρά δίπλα στο μικρόφωνο, δεκάδων ομιλητών όπου ο καθένας είχε να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες του πρέσβη όχι μόνο για τη γνωστή υπόθεση αλλά και για εκβιασμούς για την έκδοση διαβατηρίων και αδειών παραμονής. 

Το “λαϊκό δικαστήριο”, βιντεοσκοπήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι της πακιστανικής ομογένειας που εδρεύει στο Λονδίνο και ήρθε στην Αθήνα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Η εκπομπή θα προβληθεί δορυφορικά την επόμενη Κυριακή. 

Το “λαϊκό δικαστήριο” έκλεισε μέσα σε πανηγυρισμούς για την απελευθέρωση του Τζαβέντ Ασλάμ, ενώ ακολούθησε γλέντι με πακιστανική κουζίνα, στο οποίο επίσημοι καλεσμένοι ήταν μέλη της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο.