Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στους “πραίτορες”

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε την Τρίτη 28/11, κατά της καταστολής και της αστυνομικής βαρβαρότητας που εξαπέλυσαν οι “πραίτορες” του Πολύδωρα κατά του Κύπριου φοιτητή το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στη πορεία του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. 

Στη συγκέντρωση καλούσαν η ΕΔΟΘ, Διδασκαλικοί Σύλλογοι, Φοιτητικοί Σύλλογοι, τοπικές ΕΛΜΕ, οργανώσεις της αριστεράς όπως το ΣΕΚ και η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ καθώς και οργανώσεις αναρχικών. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Καμάρα με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών. Η πορεία που ακολούθησε πέρασε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου όπου υπηρετούσαν οι αστυνομικοί που πρωτοστάτησαν στον ξυλοδαρμό του φοιτητή. Εκεί η αστυνομία αποπειράθηκε να διαλύσει τη συγκέντρωση ρίχνοντας δακρυγόνα. Παρά την επίθεση, η πορεία συνεχίστηκε και κατευθύνθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θέλοντας να καταγγείλει τον πολιτικό υπεύθυνο αυτής της βάρβαρης επίθεσης, την κυβέρνηση Καραμανλή. 

Αυτό το μήνυμα έστειλε και το πανώ της Εργατικής Αλληλεγγύης που έγραφε “Λιτότητα- Ανεργία- Καταστολή, φύγε τώρα Καραμανλή” καθώς και τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας όπως το “Εξω ο Τζαβέντ από τη φυλακή, απελάστε τώρα τον Καραμανλή”. 

Η Πρωτοβουλία για την οργάνωση της διαδήλωσης, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανώσεων και των συλλόγων που συμμετείχαν στη διαδήλωση πραγματοποίησαν την προηγούμενη μέρα εκδήλωση για το ίδιο θέμα στο Πολυτεχνείο.