Εργατικό κίνημα
Γιάννενα: Φοιτητές - γιατροί ενωμένοι

Την Τρίτη 28/11 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευσή μας, αφού τις προηγούμενες μέρες μαζεύαμε υπογραφές η Γένοβα με την ΠΚΣ επειδή ΠΑΣΠ και ΔΑΠ αρνούνταν να γίνει η συνέλευση. 

Η Γένοβα κατέβαζε καταλήψεις συμπαράστασης στους απεργούς στα νοσοκομεία, τις ημέρες 29/11 και 5-6/12. Το Δίκτυο ενώ αρχικά στήριζε κατάληψη μόνο για τις 29/11 δέχθηκε να κατέβει σε κοινό πλαίσιο μαζί μας, το οποίο και υπερψηφίστηκε. Έτσι η σχολή μας 29/11 και 5-6/12 τελεί υπό κατάληψη. Το πλαίσιο είχε αιτήματά του τη συμμετοχή του συλλόγου στα συλλαλητήρια που καλούσε η ΕΙΝΗ και τοπικό τμήμα της ΠΟΕΔΗΝ, 30ωρο πενθήμερο εξάωρο και μία εφημερία, αυξήσεις, προσλήψεις, όχι στις εξετάσεις για ειδικότητα, κανένας διάλογος με το υπουργείο υγείας. 

Την Τετάρτη 29/11 ο σύλλογος συμμετείχε με ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκ στην πορεία από την Ακαδημία στο ΔΥΠΕ. Στο διήμερο 5 και 6 θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση με τους απεργούς νοσοκομειακούς και νέα πορεία την Τετάρτη 6/12. Το επόμενο βήμα είναι συντονισμός με τους απεργούς για τις 13/12 ενάντια στο νέο προϋπολογισμό της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και τον εξοπλισμών. 

Νίκος Τσαμήτρος, Αργυρή Ερωτοκρίτου
Πρωτοβουλία Γένοβα Ιατρικής Ιωαννίνων