Αντιπολεμικό κίνημα
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο: Σύσκεψη την Πέμπτη

Η αποφυλάκιση του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, ήταν μια πρώτη μεγάλη νίκη για το αντιπολεμικό κίνημα που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την καμπάνια για να καταρεύσουν οι στημένες κατηγορίες σε βάρος του και να μην απελαθεί στην χούντα του Πακιστάν, συνεχίζουμε μέχρι να ξηλώσουμε τους πραγματικούς ένοχους για τις απαγωγές και τις υποκλοπές που καταπατούν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες συμμετέχοντας ενεργά στον πόλεμο του Μπους. 

Έναν πόλεμο που χάνουν στο Ιράκ και για αυτό αναγκάζονται, μετά την παραίτηση Ράμσφελντ, να συζητάνε για πρώτη φορά τρόπους "εξόδου" από αυτόν.

Δεν πρόκειται οι ιμπεριαλιστές να παραιτηθούν από μόνοι τους. Το αντιπολεμικό κίνημα μαζί με την Αντίσταση στην Μέση Ανατολή, έχει ακόμα μάχες μπροστά για να αναγκάσει τα γεράκια του πολέμου να αποχωρήσουν ηττημένα.

Όσο περισσότερο μένουν στο Ιράκ, τόσο κλιμακώνεται η φρίκη και η καταστροφή. Πάνω από 4.000 Ιρακινοί σκοτώθηκαν τον Οκτώβρη, ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών από την εισβολή το 2003. Ο Νοέμβρης θα καταγράψει ένα ακόμα μεγαλύτερο νούμερο. Τα Ηνωμένα Έθνη μιλάνε για 3.000 Ιρακινούς που εγκαταλείπουν την χώρα κάθε μέρα. Άλλοι 9.000 εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κάθε βδομάδα για να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες. Τα αμερικάνικα στατεύματα μετρούν απώλειες που πλησιάζουν τους 3 νεκρούς φαντάρους την μέρα…

Στο Αφγανιστάν, το ΝΑΤΟ μετά και την πρόσφατη σύνοδό του στην Ρίγα προσπαθεί να αυξήσει την παρουσία του με την συμμετοχή της Ευρώπης για να ελέγξει την αντίσταση που αναζοπυρώνεται. Στον Λίβανο οι υποστηρικτές της Αντίστασης βγαίνουν ξανά στους δρόμους, αυτήν την φορά ενάντια στην φιλοδυτική κυβέρνηση Σινιόρα. Στην Παλαιστίνη, το εμπάργκο και οι εκβιασμοί εναντίον της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού συνεχίζονται, δίπλα στις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ.

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο σας καλεί στην Σύσκεψη που οργανώνει την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, στις 6.00 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48Β), για να συζητήσουμε αυτές τις εξελίξεις και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα του αντιπολεμικού κινήματος.