Εργατικό κίνημα
ΟΤΕ: O Bουρλούμης παριστάνει τη “Συνέλευση”

Σε αναβολή οδήγησαν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που είχε οριστεί για την Τρίτη 3 Απρίλη στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε κηρύξει παναττική τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση ατο Ιντερκοντινένταλ. 

Από νωρίς οι δεκάδες εργαζόμενοι με τις πικέτες και τα πανό τους κατάγγελναν την προσπάθεια της διοίκησης να περάσει μέσα από την αλλαγή του Καταστατικού του ΟΤΕ την πλήρη ιδιωτικοποίηση, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το μοίρασμα παχυλών μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στα «στελέχη» της επιχείρησης. 

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «Η διοίκηση επιχείρησε να ξεκινήσει τις διαδικασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Μετόχων του ΟΤΕ, όμως οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι εισήλθαν στην αίθουσα της Συνέλευσης για να εκφράσουν την άποψή τους. Η στάση όμως της Διοίκησης και η συμπεριφορά της απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων, οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να εμποδιστεί η πραγματοποίηση της Συνέλευσης. O Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος τη διέκοψε και αποχώρησε από την αίθουσα.»

Κι όμως.  Φαίνεται ότι ο «πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος» Βουρλούμης έχει μια ακόμα ιδιότητα: είναι μάγος. Γιατί το απόγευμα σε ανακοίνωση του ο ΟΤΕ λέει ότι η Γ.Σ Μετόχων πραγματοποιήθηκε και ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις αλλαγές που πρότεινε η διοίκηση. 

Είναι μια ακόμα πρόκληση, μετά τη προσφυγή της διοίκησης στα δικαστήρια για να βγει παράνομη η 24ωρη παναττική απεργία της 27 Μάρτη. Το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεδρίασε στην αίθουσα που θα γινόταν η ΓΣ Μετόχων και εξουσιοδότησε την Ε.Ε της Ομοσπονδίας να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Χρειάζεται άμεση απεργιακή απάντηση για το οριστικό θάψιμο των σχεδίων για πλήρες ξεπούλημα του ΟΤΕ και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων.