Εργατικό κίνημα
Eργαζόμενοι MME: Εκδήλωση το Σάββατο 21 Απρίλη

Σε εκδήλωση το Σάββατο 21 Απρίλη καλούν οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που έχουν υπογράψει τη «Διακήρυξη Ενωτικού Προσανατολισμού των Εργαζόμενων στα ΜΜΕ». Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. 

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν τα σωματεία τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης την Μ. Τετάρτη 4 Απρίλη, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Η στάση αφορά όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Οι τεχνικοί διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το 2007. Οι Financial Crimes-Πρωτοβουλία Γένοβα Δημοσιογράφων και Εργαζόμενων στα ΜΜΕ κυκλοφόρησαν ανακοίνωση συμπαράστασης: «Είμαστε στο πλευρό των απεργών συναδέλφων της Ε.Τ.Ι.Τ.Α και της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε (τεχνικοί τηλεόρασης), που απεργούν διεκδικώντας καλύτερη ΣΣΕ. Καλούμε τα δημοσιογραφικά σωματεία να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους μας, βοηθώντας την περιφρούρηση της απεργίας τους. Κανένας δημοσιογράφος μόνος με κάμερα (όπως δυστυχώς είχαν κάνει ορισμένοι στο παρελθόν). Απεργιακή αλληλεγγύη μέχρι τη νίκη. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ» 

Επίσης οι Financial Crimes εκφράζουν την συμπαράστασή τους στο δημοσιογράφο Γ. Δελαστίκ: «Eκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Γιώργο Δελαστίκ και καταδικάζουμε την απαράδεκτη προσπάθεια της εργοδοσίας της εφημερίδας Καθημερινή να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση, επειδή δεν της ήταν αρεστές οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ απόψεις, που εξέφρασε σε ΑΛΛΗ και μάλιστα μη ανταγωνιστική της Καθημερινής-πολιτική εφημερίδα. Όσο πιο πολύ οι πολιτικές της λιτότητας, της αντεργατικής πολιτικής και της πολεμοκαπηλείας, στριμώχνονται από τα αδιέξοδά τους και από την πίεση κοινωνικών αντιστάσεων, τόσο περισσότερο θα καταφεύγουν σε απροκάλυπτες και χωρίς προσχήματα, κινήσεις πανικού και αποκάλυψης των στόχων τους. Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προκλήσεις, αλλά αντίθετα θα απαντήσουμε με την αλληλεγγύη και την δράση μας».