Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
H Πακιστανική Kοινότητα και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, καταγγέλουν: Δολοφονική επίθεση

Ο Μάλικ Ματζίτ, Πακιστανός μετανάστης στην Ελλάδα,  πυροβολήθηκε χθες Τρίτη 3 Απρίλη στο Πακιστάν όπου βρέθηκε για επίσκεψη στις 27 Μάρτη και τώρα χαροπαλεύει.

Στο τεύχος της εφημερίδας της Πακιστανικής Κοινότητας της προηγούμενης βδομάδας υπάρχει  συνέντευξη του Μαλίκ Ματζίτ και του Χαλέντ Αμπάς  όπου κατήγγειλαν τις απειλές κατά της ζωής τους καθώς και του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, από ένα κατάδικο στις φυλακές Τρικάλων, τον Μοχάμαντ Αμίμ.

Ο Μοχάμαντ Αμίμ μαζί με τους Μοχάμαντ Σαρβάρ και Μοχάμαντ Ιρφάν είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 11 χρόνια φυλακή για την αρπαγή και εκβιασμό σε βάρος του Χαλέντ Αμπάς το 2004. Στις 19 Μαρτίου 2007 έγινε εκδίκαση στο εφετείο της υπόθεσης όπου και το δικαστήριο μείωσε τις ποινές τους σε 5 χρόνια. Μάρτυρας υπέρ των καταδικασμένων ήταν ο Ανουάρ Ικμπάλ, αρχιευνοούμενος του Πακιστανού πρέσβη της Αθήνας Ρασίντ Σαλίμ Χάν. Ο Ανουάρ Ικμπάλ εμπλέκεται στην επιχείρηση συγκάλυψης των  απαγωγών, των δωροδοκιών και στην αποτυχημένη απόπειρα απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακιστάν για λογαριασμό της χούντας του Μουσάραφ.

Ο Μοχάμαντ Αμίμ τηλεφώνησε τον Χαλέντ Αμπάς και απείλησε με εκτέλεση τον Μαλίκ Ματζίτ και τον Τζαβέντ Ασλάμ, όπως ανέφερε ο ίδιος στην συνέντευξη. Αυτές οι απειλές δεν έμειναν στα λόγια από τους ομογάλακτούς του στο Πακιστάν.

Είναι σκάνδαλο η εμπλοκή της Πακιστανικής Πρεσβείας στην υπόθεση αυτή. Αξιοποιούνται τα κυκλώματα της φυλακής για να εξοντωθεί η ηγεσία της Πακιστανικής Κοινότητας. Ο Μοχάμαντ Σαρβάρ ήταν ένας εκ των δύο μαρτύρων κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων που όρισε η Πακιστανική Πρεσβεία ως «μάρτυρες» στην εκδίκαση της έφεσης στον Αρειό Πάγο στις 9 Μάρτη κατά του Τζαβέντ Ασλάμ. Επρόκειτο για συμβόλαιο αμοιβαίας στήριξης που σύναψε η Πακιστανική πρεσβεία. Η πρεσβεία βγάζει έξω συμμορία δολοφόνων για να εκκαθαρίσουν την ηγεσία και τους υποστηρικτές της Πακιστανικής Κοινότητας.

Η Πακιστανική Πρεσβεία δεν βρίσκει στηρίγματα εκτός φυλακής,( όπως εύστοχα αναρωτήθηκε και ένας εκ των δικαστών εκείνη την ημέρα), που θα επιβεβαιώσουν τις συκοφαντίες και τις σκευωρίες κατά του Τζαβέντ Ασλάμ. Γι’ αυτό κατέφυγε στη σύναψη συμβολαίων θανάτου με κυκλώματα δολοφόνων.

Καλούμε σε καταδίκη της δραστηριότητας της Πακιστανικής Πρεσβείας που δεν έχει πάψει λεπτό να απειλεί την νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της Πακιστανικής Κοινότητας. Ήδη έχει συγκροτηθεί μαύρη λίστα υποστηριχτών του Τζαβέντ Ασλάμ αποτελούμενη από εννέα άτομα τα οποία ταξίδευσαν στο Πακιστάν αλλά τους έχει απαγορευτεί η έξοδος. Ανάμεσα τους ο ελληνικής υπηκοότητας αντιπρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Λάλ Χουσεϊν Σάχ, παρά την άδεια εξόδου από την FIA(Ομοσπονδιακή Αστυνομία) του Πακιστάν. Ο Πακιστανός Πρέσβης αξιοποιεί τον αδελφό του που είναι Γραμματέας του Υπουργού Εσωτερικών για να παραβιάζει ακόμα και νόμιμες αποφάσεις.

Είναι ώρα να αρθεί η διπλωματική ασυλία του Πακιστανού πρέσβη και να σταλεί πίσω στο Πακιστάν για να βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή του δημοκρατικού κινήματος που αυτές τις μέρες βγήκε στους δρόμους του Πακιστάν. Αφορμή, ήταν η παραίτηση του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου του Πακιστάν, στις 9 Μαρτίου, την ίδια μέρα που δικάζονταν από τον Αρειο Πάγο ο Τζαβέντ Ασλάμ…Ο ανώτατος δικαστής κατήγγειλε τον Μουσάραφ για εξαφανίσεις πολιτών, βασανιστήρια και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό και πάνω από ένα μήνα οι δικηγορικοί σύλλογοι διαδηλώνουν μαχητικά και απαιτούν να πέσει ο δικτάτορας Μουσάραφ.

Επικοινωνήστε με: 

Τζαβέντ Ασλάμ
Πρόεδρος Πακιστανικής 
Κοινότητας Ελλάδος Η ΕΝΟΤΗΤΑ, 6942017262

Πέτρος Κωνσταντίνου
εκπρόσωπος Τύπου 
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, 6932828964