Περιβάλλον
Βύρωνας: Ξήλωσαν την περίφραξη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ανέγερση υπέργειου πάρκιγνκ μπροστά στο Παλιό Δημαρχείο οργάνωσε την Παρασκευή 22 Ιούνη η Επιτροπή Βύρωνα για τον Υμηττό. Πλήθος δημοτών της περιοχής συμμετείχαν στην συγκέντρωση, που κατέληξε στο ξήλωμα της περίφραξης του οικοπέδου όπου προγραμματίζεται η ανέγερση του πάρκιγκ.  Ο χώρος είναι πια υπό κατάληψη, με σκοπό να λειτουργήσει για τις ανάγκες των κατοίκων. 

Ο δεξιός δήμαρχος του Βύρωνα, Χαρδαλιάς, προωθεί την κατασκευή υπέργειων πάρκινγκ από εργολάβους, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για 25 χρόνια σε οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί ή είναι σε τέτοια τροχιά από το Δήμο, δηλαδή με λεφτά των δημοτών. 

Το σκάνδαλο είναι διπλό. Πρόσφατα ο Δήμος αύξησε κατά 76% τα δημοτικά τέλη. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι του Βύρωνα πληρώνουν την επιχορήγηση που δίνει ο Χαρδαλιάς στους εργολάβους. Επίσης πρόκειται για περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Περισσότερα πάρκιγκ, και μάλιστα πολυόροφα, σημαίνουν περισσότερα αυτοκίνητα, χειρότερο κυκλοφοριακό, περισσότερη μόλυνση, σε μια ήδη πυκνοδομημένη περιοχή με τεράστια έλλειψη ελεύθερων χώρων. 

Παρόμοιες μάχες ξεδιπλώνονται σε όλες τις περιοχές του Λεκανοπέδιου, από την παραλία του Ελληνικού μέχρι το Περιστέρι. Χρειάζονται συντονισμό και κλιμάκωση για να νικήσουν.