Εργατικό κίνημα
Aπεργία EΛTA: 24ωρη πανελλαδική απεργία

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Ιούνη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών. Την ίδια ημέρα έγινε απεργιακή συγκέντρωση στο Θέατρο ΑΛΦΑ και στη συνέχεια πορεία στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στο κέντρο της Αθήνας.  Η απεργία άγγιξε το 90% με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα ταχυδρομεία της χώρας. 

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ απαιτούν να σταματήσει η υποβάθμιση και η απαξίωση του Ταχυδρομείου. Το βασικότερο αίτημα της απεργίας ήταν οι προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού για όλα τα κενά σε όλη τη χώρα, χωρίς Συνέντευξη, χωρίς διαχωρισμούς σε νέους και παλαιούς, με ένταξη όλων των νέων εργαζομένων στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού των ΕΛΤΑ, όπως προβλέπει ο νόμος για τις ΔΕΚΟ που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ . Οπως αναφέρθηκε στην ίδια την απεργιακή συγκέντρωση ειδικά στον τομέα των ταχυμεταφορών οι εργασιακές συνθήκες θυμίζουν μεσαίωνα, αφού τα κενά καλύπτονται με συμβασιούχους αλλά και με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.   Το δεύτερο βασικό αίτημα είναι να επιστραφούν τα χρήματα από το δομημένο ομόλογο στο ΤΑΠ ΟΤΕ, καθώς και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, που ενέπλεξαν στα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια το ΤΑΠ ΟΤΕ. Επίσης να μην γίνει η ένταξη του ΤΑΠ ΟΤΕ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ. 

 Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλόπουλος στην απεργιακή συγκέντρωση «Τα ταχυδρομεία είναι κλειστά σήμερα για να είναι ανοιχτά για πάντα στο μέλλον». Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού έχουν οδηγήσει σε συνθήκες εργασίας εντατικοποιημένες σε βαθμό εξόντωσης ενώ η διοίκηση αδυνατεί να δώσει τις καλοκαιρινές άδειες στο προσωπικό. Επιπλέον τα επόμενα χρόνια πρόκειται να εφαρμοστεί ευρωπαϊκή οδηγία για πλήρη απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών, που θα σημάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων.  

Η συνέχεια και για τους ταχυδρομικούς και για όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να είναι μία μαζική αντικυβερνητική συγκέντρωση στη ΔΕΘ στις 8 του Σεπτέμβρη.