Εργατικό κίνημα
Στάση εργασίας της ΠOΣΠEPT τη Δευτέρα: Kάτω τα χέρια από την EPT

Στάση Εργασίας στις 2/7 (από 11πμ έως 7μμ) ανακοίνωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ σαν απάντηση στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ  για τα ΜΜΕ, που στοχεύει  στην τμηματική ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, με αφετηρία την ψηφιακή τηλεόραση. Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης την Τετάρτη 1μμ, η Ομοσπονδία καλεί συγκέντρωση-συνέλευση στην ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη βουλή, η ΕΡΤ παραδίνεται στα χέρια των αρπαχτικών της αγοράς.  Οπως αναφέρει το σχέδιο νόμου, πρόκειται να δημιουργηθεί μία θυγατρική εταιρεία στην οποία θα ανατίθεται η παραγωγή και η μετάδοση συνδρομιτικών προγραμμάτων και στην οποία  θα μπορούν να συμμετέχουν και ιδιώτες σε ποσοστό μέχρι και 49%. Η νέα εταιρεία θα εισπράττει μάλιστα το 15% του ετήσιου ανταποδοτικού τέλους και στην ιδιοκτησία της θα περιέλθουν επίσης τμήματα της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ.  

«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη η ΕΡΤ από την κυβέρνηση της δεξιάς, που φαίνεται πώς εξαργυρώνει γραμμάτια και ξεπληρώνει υποσχέσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, εν όψει και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών», ανακοίνωσε ο Eνωτικός Συνδυασμός –Financial Crimes. «Επιδότηση ιδιωτών με δημόσιο χρήμα, προικοδότησή τους με εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τμηματική ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, είναι η ουσία του νομοσχέδιου Ρουσόπουλου, που αποτελεί δώρο στους βαρώνους των media, δίνοντας λάφυρο στους πειρατές των εργασιακών σχέσεων και τους κουρσάρους της παραπληροφόρησης, την ΕΡΤ, που χτίστηκε και ζει με την εισφορά του κάθε εργαζόμενου πολίτη, μέσω των ανταποδοτικών τελών. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της “επιχειρείται ουσιαστικά η εκχώρηση της ψηφιακής πλατφόρμας στους ιδιώτες που πρακτικά μπορεί να οδηγεί στην εκχώρηση του κύριου έργου της ΕΡΤ με ό,τι αρνητικό και σκανδαλώδες μπορεί να σημαίνει αυτό για την Δημόσια Τηλεόραση, την Εθνική Οικονομία, την Ελληνική Κοινωνία και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Επιλογή και επιχειρησιακό σχήμα που δεν έχει προηγούμενο σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα». 

 Ο Ενωτικός Συνδυασμός –Financial Crimes δίνει τη μάχη της  κλιμάκωσης και του συντονισμού των κινητοποιήσεων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και καλεί την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, να κινητοποιηθούν άμεσα και να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας. 

Ο Ρουσσόπουλος και η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να πάρουν μία δυναμική απάντηση στις 2 Ιούλη, από τους εργαζόμενους της ΠΟΣΠΕΡΤ που έχουν τη δύναμη να πιέσουν την ηγεσία της ομοσπονδίας για να δώσει τη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα. Για να μην αφήσουμε τους ιδιώτες να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε προβληματική εταιρεία και να διαλύσουν τη δημόσια τηλεόραση.