Εργατικό κίνημα
Kαυτή “υποδοχή” Aβραμόπουλου στο Iπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος την Τετάρτη 20 Ιούνη, για να εγκαινιάσει την ανακαινισμένη πτέρυγα της Γ Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου. Όσο κι αν ο υπουργός περίμενε πως θα κάνει μια προεκλογική φιέστα και να προβληθεί σαν ο «υπουργός των έργων», αυτό που αντιμετώπισε ήταν μια υποδοχή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων. Από τη Δευτέρα το πρωί που έγινε γνωστή η επίσκεψη σε όλο το νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. 

Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τόσο μεγάλες που για να πάρουμε τις άδειές μας θα πρέπει συνεχώς να δουλεύουμε στα όρια του προσωπικού ασφαλείας. Οι προσλήψεις που κάθε τόσο εξαγγέλλει ο Αβραμόπουλος είναι απλά λόγια του αέρα, αφού όλα τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λιγότερες από τις συνταξιοδοτήσεις και το σύστημα των πρωινών εφημεριών έχει σχεδόν διπλασιάσει τον όγκο των περιστατικών. Το πιο εξοργιστικό όμως ήταν το γεγονός ότι  η ανακαίνιση της Γ Παιδιατρικής που εγκαινίασε ο υπουργός έγινε με ιδιωτική δωρεά, χωρίς το υπουργείο να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. 

Έτσι, παρόλο που το Σωματείο Εργαζομένων ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ αναγκάστηκε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα των εγκαινίων. Το ίδιο έκανε και η ΕΝΙΘ και η νοσοκομειακή επιτροπή των γιατρών του Ιπποκράτειου έβγαλε προκήρυξη που καλούσε και τους γιατρούς του νοσοκομείου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στις 3 το μεσημέρι μέσα στον καύσωνα και παρά το τέλος του πρωινού ωραρίου πάνω από 50 εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς μαζί, βρέθηκαν να περιμένουν τον υπουργό στην πύλη του νοσοκομείου με τα πανώ του Σωματείου Εργαζομένων, της ΕΝΙΘ, του Σωματείου Τραυματιοφορέων Βορείου Ελλάδας και του ΠΑΜΕ. 

Ο υπουργός αναγκάστηκε να περάσει την πύλη με τα πόδια και χρειάστηκε τη συνδρομή της αστυνομίας για να μπει στο αμφιθέατρο. Το σύνθημα που αυθόρμητα ακούστηκε «δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για πολέμους και την αστυνομία» ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια κυβέρνηση που όχι μόνο διαλύει το ΕΣΥ αλλά φέρνει και τους βασανιστές του Πολύδωρα μέσα στα νοσοκομεία για να προστατέψει τα στελέχη της από την οργή των εργαζόμενων. Η συγκέντρωση έδειξε πως η οργή του κόσμου στα νοσοκομεία είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να βάλει την πίεση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και με μαζικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις να σταματήσουμε τα σχέδια του κάθε Αβραμόπουλου.