Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις

Στάσεις Εργασίας και συγκεντρώσεις προγραμματίζει για αυτή την εβδομάδα ο σύλλογος εργαζομένων Τζάνειου Νοσοκομείου. Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η κάλυψη όλων των κενών θέσεων του προσωπικού. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου εξ αιτίας αυτών των ελλείψεων «η κατάσταση στο νοσοκομείο αγγίζει στα όρια της επικινδυνότητας τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό».

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει: την Πέμπτη 28/6 3ωρη στάση εργασίας από τις 9πμ-12μ των τεχνολόγων ακτινολογίας-ραδιολογίας και των χειριστών –εμφανιστών, και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου. Την  Τετάρτη 27/6 και την  Παρασκευή 29/6 οι εργαζόμενοι των κλάδων αυτών θα πραγματοποιήσουν αποχή από την εκτέλεση προγραμματισμένων ή τακτικών διαγνωστικών πράξεων. Τη Δευτέρα 2/7 θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας για το προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας από τις 9πμ-12μ με συγκέντρωση στο προαύλιο και παράσταση στα γραφεία της Διοίκησης.

Το Τζάνειο δεν είναι το μόνο νοσκομείο που κατεβαίνει σε κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα 25/6 και οι εργαζόμενοι στο Αγλαϊα Κυριακού πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας με αποκλειστικό αίτημα τις προσλήψεις προσωπικού.

Μετά από την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ μία σειρά νοσοκομεία παίρνουν τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων οργανώνοντας συγκεντρώσεις και τοπικές στάσεις εργασίας. Τα νοσοκομεία έχουν χτυπήσει κόκκινο, όχι γιατί βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω καύσωνα, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά γιατί με τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό δεν μπορούν να βγάλουν πέρα ούτε το καθημερινό τους πρόγραμμα. Η συνέχιση αυτών των απεργιακών πρωτοβουλιών από τα κάτω μπορούν να βάλουν την πίεση στην ΠΟΕΔΗΝ να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για θερμό απεργιακό καλοκαίρι.