Εργατικό κίνημα
Βύρωνας: Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα, μετά από απόφαση του σωματείου τους, από την περασμένη βδομάδα. Την Τρίτη 26  Ιούνη πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί εως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Την Πέμπτη 28 Ιούνη έχει κηρυχτεί 24ωρη απεργία ενώ την Τετάρτη 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του σωματείου. 

Οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν: Να μην δημιουργηθούν νέες Δημοτικές Επιχειρήσεις. Να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι, οι πόροι και οι αρμοδιότητες της ΔΕΑΔΒ στο Δήμο. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Ιση αμοιβή για ίση εργασία σε όλους τους εργαζόμενους. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στη ΔΕΑΔΒ. Να καταργηθούν οι εξτρατζήδες και κάθε μορφή «μαύρης» εργασίας. 

Σε ανοιχτή επιστολή του σωματείου προς τους δημότες του Βύρωνα τονίζεται ότι: «ο Δήμος Βύρωνα χάνει χρόνο με το χρόνο το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα του, εξελίσσεται σε μια επιχειρησιακή μονάδα, η οποία διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ. Οι πολίτες πληρώνουν ήδη πανάκριβα μια σειρά υπηρεσίες, αντιμετωπίζονται ως πελάτες, ενώ τα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν τη δική τους παρουσία.»