Εργατικό κίνημα
ΥΠ.ΠΟ: Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν με 24ωρη απεργία

Ξεσηκωμένοι είναι και αυτή την εβδομάδα οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά την απόλυση με πραξικοπηματικό τρόπο 20 συναδέλφων τους.  Την Τετάρτη 20/6 εκδικάζονταν η αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων 20 συμβασιούχων  στο Πρωτοδικίου Αθηνών και όπως ανακοίνωσε το σωματείο συμβασιούχων ΥΠ.ΠΟ.  ο δικαστής της έδρας «αρνήθηκε  και επικαλούμενος την έωλη απόφαση της Ολομέλειας του Α. Πάγου την παραμονή των εργαζομένων στις υπηρεσίες τους», με αποτέλεσμα οι 20 συμβασιούχοι να πετάγονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο.  

Την επόμενη ημέρα της δίκης, Πέμπτη 21/6, είχε ήδη εξαγγελθεί 24ωρη απεργία σαν απόφαση της Γενική Συνέλευσης του σωματείου. Εκατοντάδες συμβασιούχοι αψηφώντας τον καύσωνα, έκαναν συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Πολιτισμού φωνάζοντας: «κανείς δε μας χαρίζει τα δικαιώματά μας, μ’ αγώνες θα γυρίσουμε πίσω στη δουλειά μας» και «η σύμβασή μας είναι κοροϊδία εδώ και τώρα μόνιμη εργασία». Αφού απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου στη συνέχεια πήγαν στο υπουργείο Εσωτερικών. Λίγη ώρα νωρίτερα συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών έκαναν και οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ, στα πλαίσια στάσης εργασίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ.  

Οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα με 24ωρη απεργία στις 25/6, στάση εργασίας στις 27/6 και συγκεντρώσεις στα δικαστήρια τις ίδιες ημέρες.  

Απέναντι στην κοροϊδία και της κυβέρνησης και των δικαστηρίων η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί από εδώ και εμπρός είναι ο κοινός απεργιακός αγώνας όλων των συμβασιούχων.