Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Aντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Από τις 29 Ιούνη έως και τη 1 Ιούλη θα διαρκέσει το φετινό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη που θα διεξαχθεί στο 4ο Πάρκο Παραλίας (απέναντι από Σχολή Τυφλών). Η φετινή συνδιοργάνωση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε όχι μόνο για τις ρατσιστικές επιθέσεις του συστήματος αλλά και για τις συγκεκριμένες νίκες που πετύχαμε ενάντια στην κυβέρνηση στο επίπεδο των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων. 

Η καμπάνια του αντιπολεμικού κινήματος  που πέτυχε την αθώωση του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ κόντρα στα ψέματα της ΝΔ, η αθώωση του φοιτητή Παναγιώτη Κ. ο οποίος συνελήφθη επειδή φορούσε πράσινα παπούτσια, η μη απέλαση των Ιρακινών μεταναστών που τους είχαν αρνηθεί το άσυλο, είναι νίκες που θα τονώσουν το φετινό χαρακτήρα του φεστιβάλ. Ας είμαστε όλοι εκεί για να συζητήσουμε πως αυτές οι νίκες θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες.

Η Οικολογία Αλληλεγγύη οργανώνει συζήτηση στο φεστιβάλ την Παρασκευή 7μμ με θέμα ‘Ο Εθνολαϊκισμός πάει σχολείο’, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο οργανώνει συζήτηση το Σάββατο 7μμ με θέμα ‘Πόλεμος, Ισλαμοφοβία και δημοκρατικά δικαιώματα, το παράδειγμα του Τζαβέντ Ασλάμ’ και η Πρωτοβουλία Ομοφυλόφιλων ενάντια στην Καταπίεση συνδιοργανώνει την Κυριακή συζήτηση 7μμ με θέμα ‘Ομοφυλοφοβία και Πολιτική’.