Εργατικό κίνημα
Απεργία 1η Νοέμβρη

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στην απεργιακή πορεία την 1η Νοέμβρη που οργάνωσαν τα σωματεία των Καθηγητών στα Φροντιστήρια, των Σερβιτόρων Μαγείρων, των μεταφραστών, διορθωτών, επιμελητών, των εργαζόμενων στις ΜΚΟ, των εργαζόμενων στις εταιρίες Βιβλίου Χάρτου και των εργαζόμενων στη Νόκια. 

Στην πορεία με το πανό της ομοσπονδίας τους (ΠΟΠΟΚΠ) πήραν μέρος εργαζόμενοι από τα ασφαλιστικά ταμεία, από το σύλλογο δασκάλων Αριστοτέλης, από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων αλλά και φοιτητές με το πανό των συλλόγων τους. Απεργία με 5ωρη στάση και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού είχε επίσης την ίδια μέρα και ώρα και το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ.

"Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ έχουμε δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία, στο πλευρό των προσφύγων. Η σημερινή απεργία χρειάζεται να γίνει βήμα για την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων με επόμενο ορόσημο την Πανεργατική Απεργία στις 14 Νοέμβρη", τόνισε μιλώντας στην ΕΑ εργαζόμενη σε ΜΚΟ.