Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Όχι εξώσεις προσφύγων

Σε σύσκεψη ενάντια στις εξώσεις των προσφύγων καλούσε τους εργαζόμενους στις δομές φιλοξενίας, το σωματείο των εργαζόμενων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ), το απόγευμα της Τρίτης 2/4, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη βρισκόταν στο τυπογραφείο. 

“Περίπου ένα μήνα πριν, έγινε γνωστή η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με το σταδιακό τερματισμό της φιλοξενίας προσφύγων που έχουν λάβει θετική απάντηση στο αίτημα ασύλου, ξεκινώντας από όσες και όσους αναγνωρίστηκαν ως πρόσφυγες πριν την 31η Ιουλίου του 2017. Παράλληλα, αποφασίζει τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας που τους παρέχεται μέχρι σήμερα, με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

Εξωθούν

Παρά το γεγονός ότι παρόμοιες αποφάσεις είχαν ανακοινωθεί στο παρελθόν -και τότε αποδείχτηκε ότι ήταν αδύνατο να εφαρμοστούν- αυτή τη φορά το Υπουργείο και οι εταίροι του φαίνονται αποφασισμένοι να εξωθήσουν μεγάλη μερίδα των προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα σε αστεγία αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα camps στα οποία διαμένουν έως τις 31/3/2019 και αφήνοντάς τους χωρίς κανένα εισόδημα” καταγγέλει το σωματείο μεταξύ άλλων. “Δεν μπορούμε παρά να εναντιωθούμε για μια ακόμα φορά στην εργοδοσία των ΜΚΟ και να σταθούμε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό των προσφύγων και αλληλέγγυοι/

αλληλέγγυες στους αγώνες τους για ζωή, ελευθερία, αυτοδιάθεση και αξιοπρέπεια. Προσληφθήκαμε για να συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών του προσφυγικού πληθυσμού, όχι για να εξαναγκάζουμε τους πρόσφυγες σε αστεγία και εξαθλίωση” καταλήγει.