Δημοτικές εκλογές
Εξορμήσεις της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας

Περιοδεία της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στον 9.84

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας σε μια σειρά από εργατικούς χώρους ενόψει και της εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου στις 5 Απρίλη στην ΕΣΗΕΑ. Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, αντιπροσωπεία της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας αποτελούμενη από τον Πέτρο Κωνσταντίνου και τους υποψήφιους Λαμπρινή Θωμά και Γιάννη Μαραβελάκη πραγματοποίησε περιοδεία στον Αθήνα 9.84. 

Λίγες μέρες πριν, στις 29/3 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπροσωπείας της κίνησης από το 4ο Διαμέρισμα στο Γκαράζ του δήμου της Αθήνας. Η αντιπροσωπεία συζήτησε με δεκάδες εργαζόμενους  επιβεβαιώνοντας τη συνεχή και μαχητική στήριξη της δημοτικής κίνησης στα αιτήματα των εργαζόμενων της καθαριότητας που έχουν βάλει κόκκινη γραμμή ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, προειδοποιώντας οποιαδήποτε δημοτική αρχή πως δεν θα ανεχτούν οποιαδήποτε είσοδο ιδιώτη στην καθαριότητα και στο πράσινο.

Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας συμμετείχε και στήριξε επίσης τον αγώνα των εκπαιδευτικών και γονέων στη Γκράβα και το 39 Σχολείο Αθήνας, που μετά το δημοτικό συμβούλιο Γαλατσίου πριν από 15 μέρες, πραγματοποίησαν νέα παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας την Πέμπτη 28 Mάρτη. 

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων αφορούσε τις συνέπειες των άγριων περικοπών στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Η μείωση κατά 50%, από περίπου 7 εκατομμύρια στα 3,5 εκατομμύρια για τα σχολεία, για την συντήρηση και την λειτουργία, είχε σαν συνέπεια στα σχολεία της Γκράβας να διακοπεί η θέρμανση το χειμώνα, επειδή δεν έχει αντικατασταθεί το απαρχαιωμένο δίκτυο θέρμανσης, ούτε υπάρχει και αυτονομία θέρμανσης των σχολείων. Στο συγκρότημα του 39ου Γυμνασίου-Λυκείου να μην έχει γίνει ακόμα εκτίμηση της επικινδυνότητας της στατικότητας των κτιρίων και μελέτη για την αποκατάσταση του πρανούς, ενώ από το 2015 υπάρχει το αίτημα. 

Κάτω από την πίεση των παρεμβάσεων το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας αποφάσισε να βάλει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίασή του, ενώ ήδη εκπαιδευτικοί και γονείς από το 35ο και άλλα σχολεία προσανατολίζονται σε ανάλογες κινητοποιήσεις.