Οικονομία και Πολιτική
“Πολιτοφυλακές” θελει ο Βελόπουλος

«Εμείς για το άσυλο προτείναμε και πολιτοφυλακή και εθνοφυλακή να γίνει... Σταματήστε τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια, κλείστε τις επιτέλους, τι δουλειά έχει το πανεπιστήμιο με τα κόμματα». 
Δεν δίστασε, από την πρώτη κιόλας ομιλία του στη Βουλή να δείξει το φασιστικό του πρόσωπο ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης:  “Να σταματήσουν οι κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια”, να σταματήσουν τα κόμματα δηλαδή, γιατί όχι και στα συνδικάτα και σε ολόκληρη την κοινωνία; Και ποιος θα το κάνει αυτό; Οι “πολιτοφυλακές” των “αγανακτισμένων πολιτών”! 
Ξύπνησαν μέσα στη Βουλή οι μνήμες των τεταρταυγουστιανών που πρωτοστάτησαν στην καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973. Οι μνήμες των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έπαιζαν τον ρόλο των ατάκτων σε κάθε αστυνομική επιχείρηση της αστυνομίας γύρω από τα πανεπιστήμια τις δεκαετίες του '80 και του '90. Το πρόβλημα του Βελόπουλου είναι ότι ευτυχώς προς το παρόν μπορεί μόνο να “προτείνει πολιτοφυλακές” και όχι να τις οργανώνει. Αλλά και μόνον αυτή η δήλωση αποτελεί προσκλητήριο σε κάθε φασισταριό που εγκαταλείπει την Χ.Α. 
Βέβαια, η βασική επιδίωξή του προχθές στη Βουλή ήταν να φανεί σαν ο αυθεντικός εκφραστής της άκρας δεξιάς μέσα στη ΝΔ με βασικό του εργαλείο τα λεγόμενα “εθνικά”. Κάλεσε τους βουλευτές της να υπογράψουν κείμενο ακύρωσης της “προδοτικής” Συμφωνίας των Πρεσπών και ζήτησε εξεταστική επιτροπή για τον πρώην υπ.Εξ. Κοτζιά.  Δεν δίστασε, επιπλέον, να επιτεθεί σε ποιον, στον Μητσοτάκη ότι είχε «σαράντα λεπτά ομιλίας, 39 λεπτά παροχολογίας (!) και μόνο ένα για τα ελληνοτουρκικά».
“Ο λαός έχει το ένστικτο και ξεχωρίζει τον πραγματικό πατριωτισμό από την πατριδοκαπηλία” του απάντησε η βουλευτής της ΝΔ Βούλτεψη. Αλλά πάει πολύ να μιλάνε για πατριδοκαπηλία αυτοί που έβαλαν τον Βελόπουλο στη Βουλή.
Σάμπως δεν ήταν ο Βορίδης που διαδήλωνε μαζί με το Βελόπουλο στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το μακεδονικό πριν από ένα χρόνο; Μήπως δεν είναι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το άσυλο που ανοίγουν το δρόμο στο Βελόπουλο να λέει αυτά που λέει; Δεν ήταν άραγε ο ίδιος ο Βορίδης που τριγυρνούσε με τσεκούρι γύρω από τη Νομική την δεκαετία του '80 κυνηγώντας φοιτητές; Δεν ήταν μια “πολιτοφυλακή” η ομάδα του Καλαμπόκα που δολοφόνησε το Νίκο Τεμπονέρα μέσα στο σχολείο του την δεκαετία του ΄90; Και δεν ήταν η ΝΔ το κόμμα που φιλοξένησε τον Βελόπουλο στους κόλπους της από το 2012 μέχρι το 2015; 
Αυτοί ήταν που τον έβαλαν στη Βουλή να λέει αυτά που λέει. Και βέβαια η άλλη ευκαιριακή δεξαμενή ψηφοφόρων της ΝΔ που λυμαίνεται ο Βελόπουλος, οι λεγόμενοι “εκκλησιαστικοί κύκλοι” που έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή κάθε αντιδραστικής επίθεσης από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια μέχρι τις καμπάνιες ενάντια στους ομοφυλόφιλους και τη δημιουργία Τεμένους για τους μουσουλμάνους. Γι' αυτό δεν είναι καθόλου αθώα η πολιτική μέσω των “επιστολών του Ιησού”. Είναι η άλλη όψη και η συνέπεια της πολιτικής της ΝΔ που αφηνίαζε κάθε φορά που έστω και ακροθιγώς (με την πολιτική δειλία που χαρακτήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε αυτά τα θέματα) τολμούσε να κάνει ένα μικρό βήμα στο διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους ή στη μεταφορά της μισθοδοσίας των ιερωμένων από το δημόσιο. 
Καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος είναι να ξεσκεπάσει τον “πατριωτικό μανδύα” του Βελόπουλου αποκαλύπτοντας τις φασιστικές αντιλήψεις τις οποίες πρεσβεύει και ταυτόχρονα σταματώντας στην πράξη κάθε απόπειρα να κάνει πράξη τις απειλές για “πολιτοφυλακές”.